Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, vine miercuri la București SURSE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2023 Etichete: , ,

Ministrul austriac al afacerilor Interne, Gerhard Karner, vine miercuri, 26 aprilie, la București, la invitația omologului român, Lucian Bode, conform surselor Main News.

În luna decembrie a anului trecut, Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene a respins aderarea României la Spațiul Schengen, din cauza votului negativ exprimat de ministrul de Interne din Austria, cât și de omologul olandez, care s-a opus aderării Bulgariei. România și țara vecină parcurg împreună procesul de aderare la spațiul de liberă circulație.

La vremea respectivă, Bode i-a adresat o scrisoare deschisă omologului austriac, Gerhard Karner, în care și-a arătat „profunda indignare” față de votul negativ al Austriei din Consiliul JAI și a vorbit despre o decizie „nedreaptă, injustă și fără nicio justificare reală”.

Ministrul român de Interne i-a amintit omologului austriac și că, pe 23 noiembrie, la Viena, l-a asigurat că declarațiile sale privind Spațiul Schengen nu sunt îndreptate împotriva României.

România a ratat prima încercare din acest an de aderare la Spațiul Schengen, după ce extinderea spațiului de liberă circulație cu România și Bulgaria nu a ajuns pe ordinea de zi a Consiliului JAI din perioada 9-10 martie.

Recent, Karner a declarat nu crede că România îndeplinește condițiile de aderare nici anul acesta.

Poziția Austriei nu s-a schimbat deloc. Libertatea de circulație în Uniunea Europeană va fi posibilă doar în cazul unei protecții robuste a granițelor exterioare”,  a precizat ministrul de Interne de la Viena Gerhard Karner, citat de Deutsche Welle. Mai multe detalii, aici.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW