Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Interne al Austriei, despre aderarea României la Schengen: Poziția noastră nu s-a schimbat

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2023 Etichete: , ,

Austria, statul care care s-a opus intrării României în spațiul Schengen, nu crede că România îndeplinește condițiile de aderare nici anul acesta. Acesta a fost răspunsul ministrului austriac de Interne Gerhard Karner pentru cancelarul Olaf Scholz, care a declarat luni la București că Germania „sprijină puternic” intrarea țării noastre în spațiul european de liberă circulație și că speră ca aceasta să aibă loc în 2023.

Poziția Austriei nu s-a schimbat deloc. Libertatea de circulație în Uniunea Europeană va fi posibilă doar în cazul unei protecții robuste a granițelor exterioare”,  a precizat ministrul de Interne de la Viena Gerhard Karner, citat de Deutsche Welle.

Ministrul Karner consideră că Germania susține aderarea României în Schengen strict din interes economic, mai ales în contextul războiului Rusia-Ucraina. România joacă un rol important în ceea ce privește exportul cerealelor ucrainene, dar și în ceea ce privește sprijinul civil pe care îl oferă Ucrainei.

Președintele Klaus Iohannis susținea, recent, că „România îndeplinește toate condițiile pentru a fi primită în spațiul Schenghen, iar opoziția Austriei ține strict de probleme care sunt la nivel mondial, așa cum este migrația”. Oficialul României a precizat că obiectivul principal al României pentru anul 2023 rămâne aderarea la spațiul  Schenghen.

Austria şi Olanda au votat împo­triva aderării Româ­niei şi a Bulgariei la spaţiul Schen­gen în luna decembrie 2022.

Sursa foto: Pixabay

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW