Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Aurescu: 37 de cetăţeni români aflaţi în Ucraina sunt în evidenţa MAE

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 23 februarie 2022

37 de cetăţeni români aflaţi în Ucraina în misiuni internaţionale sunt în evidenţa Ministerului Afacerilor Externe, a declarat ministrul Bogdan Aurescu miercuri seara, 23 februarie.

Autorităţile sunt „în contact permanent” cu aceştia, a subliniat ministrul, într-o intervenție la Digi24 și citat de News.ro.

23 de state au solicitat sprijin României pentru evacuarea cetăţenilor acestora din Ucraina, a mai precizat Bogdan Aurescu.

„Am primit solicitări din partea multor state să ajutăm la evacuarea propriilor cetăţeni sau la evacuarea misiunilor lor. Până în momentul de faţă am primit solicitări din partea a 23 de state şi din partea OSCE, de exemplu, pentru evacuarea eventuală a monitorilor care sunt în misiunea specială de monitorizare a OSCE în special din estul Ucrainei şi sigur că vom ajuta aceste state, aşa cum orice stat responsabil o va face”, a declarat ministrul.

Oficialul român a subliniat că românii „nu trebuie să fie cuprinşi de teamă”, din cauza situaţiei tensionate din Ucraina.

„Românii nu trebuie să fie cuprinşi de teamă. România se află în acest moment sub umbrela de securitate a Alianţei Nord-Atlantice, avem cele mai largi garanţii de securitate din toată istoria noastră. Nu există niciun motiv pentru ca cineva să se teamă că vom fi atraşi într-un conflict, pentru că NATO ne protejează”, a îndemnat ministrul Aurescu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *