Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Apărării, discuții cu omologul din SUA / Ce a vorbit Vasile Dîncu cu Lloyd Austin III

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 aprilie 2022

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a avut luni, 18 aprilie, o discuție telefonică cu omologul său din Statele Unite ale Americii, secretarul Apărării Lloyd J. Austin III. Cei doi oficiali au pus accent pe situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina, eforturile NATO pentru întărirea Flancului Estic și operaționalizarea grupului de luptă din țara noastră.

Pe durata discuțiilor, cei doi oficiali au exprimat îngrijorarea față de situația actuală din Ucraina și au reiterat condamnarea fermă a conflictului, a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care Rusia poartă întreaga răspundere”, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării.

Vasile Dîncu i-a mulțumit omologului său pentru angajamentul și contribuția SUA în ceea ce privește securitatea flancului estic al NATO, repoziționarea Batalionului Stryker și dislocarea unor aeronave F-16 și F-18.  Cei doi oficiali au mai subliniat sprijinul umanitar acordat de România Ucrainei.

În egală măsură, cei doi oficiali au salutat relația bilaterală excelentă și au agreat continuarea contactelor și cooperării, în plan bilateral și la nivel aliat, pentru consolidarea semnificativă și durabilă a posturii de apărare şi descurajare pe flancul estic și adoptarea unor decizii importante în acest sens”, se mai arată în comunicatul MApN.

CITEȘTE ȘI: Bogdan Aurescu, convorbire telefonică cu Antony Blinken / Subiectele discutate de cei doi oficiali

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW