Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Apărării, alături de secretarul general adjunct al NATO la Brigada 81 Mecanizată: Este o unitate de elită, află în procesul Aliat de modernizare

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 iunie 2022

Ministrul Apărării i-a lăudat sâmbătă, 25 iunie, pe militarii Brigăzii 81 Mecanizate, în timpul unei vizite pe care a efectuat-o alături de secretarul general adjunct al NATO la unitatea militară din Bistrița. Vasile Dîncu a transmis că, începând cu anul 2023, va fi dotată cu echipament nou, „din zona modernizării armatelor NATO”.

Am venit în această unitate militară pentru că este o unitate de elită, care se află în procesul NATO de modernizare a Armatei. Este una din brigăzile care a încheiat procesul acesta. Urmează să aducem aici şi tehnică nouă, începând de anul viitor vom avea Piranha 5 aici, şi în anii următori şi alte elemente de înzestrare, care sunt din zona modernizării armatelor NATO”, a transmis Vasile Dîncu în timpul vizitei de sâmbătă, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Conducerile Diviziei 4 „Gemina” și Brigăzii 81 Mecanizate le-au transmis ministrului Apărării și secretarului general adjunct detalii despre organizarea, specificul misiunilor, înzestrarea, nivelul de încadrare cu personal și stadiul obiectivelor pentru anul 2022, mai arată MApN.

De asemenea, celor doi demnitari le-a fost prezentat stadiul lucrărilor de investiții  care se derulează la sediul unității militare din Bistrița, după care au vizitat standurile de tehnică militară, biserica de garnizoană și s-au întâlnit cu o parte din efectivele Brigăzii”, potrivit sursei citate.

Vasile Dîncu a menționat că Brigada 81 Mecanizată are un nivel înalt de pregătire, după experiența acumulată în teatrele de operații și în exercițiile din țară și din străinătate.

Ministrul a mai precizat că luptă pentru a îmbunătăți condițiile de muncă și de viață ale personalului militar și civil și pentru modernizarea echipamentelor de care dispun militarii.

România va continua să investească în apărare. Nu este o cheltuială fără sens. Știu că multă lume consideră că de banii aceștia putem face și altceva. Dar uitați-vă la războiul de la granițele noastre. Avem nevoie de o armată mai bine înzestrată. Avem nevoie de militari mai bine motivați. Avem nevoie de tineri care să-și dorească să îmbrățișeze cariera militară cu condiții în licee și în academiile militare de ultimă generație”, a transmis și secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Summitul NATO de la Madrid

MApN arată că Vasile Dîncu și Mircea Geoană au stat de vorbă pe tema reuniunii șefilor de state NATO, ce va avea loc săptămâna viitoare, 29-30 iunie, la Madrid.

Noul Concept Strategic și importanța regiunii Mării Negre au fost două dintre temele atinse de cei doi oficiali.

Ministrul Dîncu a subliniat că acest nou document direcționează și trasează sarcini și obiective strategice referitoare la adaptarea pe termen lung a posturii colective de descurajare și apărare și reflectă angajamentul puternic al membrilor NATO de a apăra fiecare centimetru din teritoriul aliat.

Un alt subiect de pe agenda acestei întâlniri a fost reprezentat de importanța regiunii Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică evocându-se, astfel, angajamentul aliat pentru consolidarea relației cu partenerii cu care împărtășim aceleași valori din vecinătatea estică, care sunt cei mai expuși la interferențele Rusiei, cu o atenție deosebită asupra Republicii Moldova, prilej cu care a fost punctată nevoia de continuare a demersurilor de acordare a sprijinului practic

CITEȘTE ȘI: Mircea Geoană: Vrem să combatem dezinformarea Federației Ruse, care vrea să transforme agresivitatea lor în vina noastră

Sursă foto: Vasile Dîncu / Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW