Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Mircea Geoană: Vrem să combatem dezinformarea Federației Ruse, care vrea să transforme agresivitatea lor în vina noastră

By Matthew Garvey , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 25 iunie 2022

Deși nu există șanse ca țările membre ale Alianței Nord-Atlantice de pe flancul Estic să fie atacate de Federația Rusă, există riscul ca propagandă rusă să se folosească de crizele provocate de invazia în Ucraina pentru a destabiliza democrațiile din statele NATO, a declarat sâmbătă, 25 iunie, secretarul general adjunct al Alianței, Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a vizitat, sâmbătă, sediul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din Bistrița, alături de ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Vrem să combatem dezinformarea Federației Ruse care vrea să transforme agresivitatea lor în vina noastră, spunând că de vină sunt sancțiunile pentru problemele de securitate alimentară, de parcă nu blocada Rusiei ar fi cauza reală”, a declarat Mircea Geoană, la finalul vizitei.

Mircea Geoană a avertizat că „va trebui să fim pregătiți” pentru a rezolva crizele generate de invazia rusă în Ucraina, precum prețurile la energie sau inflația, într-un cadru democratic.

Dacă nu avem risc de securitate pentru țările NATO, avem riscuri ca propaganda, dezinformarea rusească să folosească elemente de insatisfacție socială și economică pentru a șubrezi unitatea noastră”, a precizat secretarul general adjunct al Alianței.

Numărul doi din NATO a precizat că, în cadrul Summitului de la Madrid, de pe 29-30 iunie, Alianța va adopta, în noul Concept Strategic, „o viziune coerentă, multidimensională, pentru flancul Estic și România”, inclusiv pentru zona Mării Negre.

Niciodată în istoria României această națiune n-a avut garanții mai ferme de securitate(…)Liderii noștri vor lua decizii cu adevărat istorice(…)așteptăm contribuții suplimentare asupra dimensiunii calitative(…)

Vor veni pentru prima dată nu doar cu o prezență semnificativă, dar și cu o abordare holistică: terestru, naval, cibernetic, spațial, aerian – vom trece de la poliție aeriană la apărare aeriană, vom veni cu noi elemente în zona de apărare aeriană și balistică”, a anunțat Geoană.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/mircea-geoana-vrem-sa-combatem-dezinformarea-federatiei-ruse-care-vrea-sa-transforme-agresivitatea-lor-in-vina-noastra/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/mircea-geoana-vrem-sa-combatem-dezinformarea-federatiei-ruse-care-vrea-sa-transforme-agresivitatea-lor-in-vina-noastra/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW