Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Agriculturii cere „liniște și încredere”: Am văzut abordări apocaliptice, că ia foc lanul, că auzi sirene. Nu e bine

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 august 2022

Deși seceta care a cuprins România în ultimele luni a afectat culturile de porumb și floarea soarelui, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a transmis, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 10 august, că este nevoie de „liniște și încredere”.

Am văzut abordările acestea apocaliptice uneori, iertaţi-mă, pentru că sunt ministrul Agriculturii şi trebuie să introduc liniştea şi încrederea. Am văzut o serie întreagă de abordări din astea apocaliptice, când începe pe ecranele de televizor că ia foc lanul, că auzi sirenele şi copiii în pântece se sperie. Nu e bine”, a declarat ministrul Agriculturii, citat de News.ro.

În schimb, ministrul Agriculturii le-a dat dreptate fermierilor, care s-au plâns că seceta ar putea înjumătăți producția de porumb și floarea soarelui.

Aş ieşi din spaţiul realităţii dacă nu aş spune acest lucru, această secetă a pus mari probleme celor două culturi, mari probleme culturilor de prăşitoare de primăvară, înţelegând aici porumbul şi floarea soarelui. Le inventariem, comisiile inventariază această situaţie”, a adăugat Daea.

Ulterior, Petre Daea a explicat care este procedura de inventariere a culturilor de porumb și floarea soarelui.

Se duce comisia cu specialiştii respectivi la faţa locului, vede suprafaţa, fac evaluările la la faţa locului. M-aţi văzut pe mine în porumb cu ştiuletele. Păi acela este rodul porumbului şi din ştiuletele respectiv, cu numărul de boabe de pe rând şi cu numărul de rânduri pe ciocălău, a se vedea şi explicaţia următoare, ştiindu-se masa o mie de boabe la fiecare hibrid în parte ca fiind o caracteristică a hibridului, care este explozia lui e genetică în condiţiile date, ştii densitatea în lanul respectiv, ai făcut imediat evaluare şi ştii ce producţie e la faţa locului”, a precizat ministrul Agriculturii.

CITEȘTE ȘI: S-a încheiat recoltatul grâului în România / Petre Daea: Avem necesarul pentru consum intern şi export

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW