Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


S-a încheiat recoltatul grâului în România / Petre Daea: Avem necesarul pentru consum intern şi export

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 10 august 2022

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat miercuri, 10 august, după ce a fost încheiat recoltatul grâului în toată ţară, că România are producţia necesară pentru consumul intern, dar şi pentru export. 

În schimb, oficialul a precizat că abia săptămâna viitoare vor fi disponibile cifrele exacte privind grâul recoltat. Pasul următor este centralizarea tuturor informațiilor din teritoriu.

„O informaţie care merită să v-o aduc acum în atenţie şi să vă informez, domnule prim-ministru, am încheiat recoltatul la grâu în toată ţara şi avem producţia necesară pentru consumul intern şi pentru export. Cifra exactă vă voi comunica-o săptămâna viitoare, atunci când am pe masă toate informaţiile autorizate în sensul transmiterii acestora pe bază de semnătură în aşa fel încât informarea să fie corectă, exactă şi la timp”, a declarat ministrul Agriculturii, la începutul ședinței de guvern de miercuri, 10 august.

După cum a adăugat Petre Daea, deja a început și recoltarea la floarea soarelui.

„Important este că am început acum în cinci judeţe să recoltăm floarea soarelui. Recoltăm suprafeţele care au fost afectate de secetă, pentru că ele au ajuns la maturitatea de recoltare în aşa fel încât să nu înregistrăm nicio pierdere, iar drumul florii soarelui este spre unităţile de procesare şi o să vă informez şi o să vă prezint programul pe care dumneavoastră l-aţi dispus vizavi de susţinere industriei alimentare”, a completat oficialul.

Foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW