Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Miniștrii de Externe ai statelor membre NATO, videoconferință înainte de Summit-ul cu Federația Rusă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2022

Miniștrii de Externe ai statelor membre NATO, printre care se regăsește și Bogdan Aurescu, au fost convocați de către secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, la o întâlnire extraordinară ce va fi susținută vineri, 7 ianuarie, în format videoconferință.

Miniștrii de Externe și oficialii NATO vor dezbate situația provocată de tensiunile de la granița Ucrainei cu Federația Rusă și alte probleme ce țin de securitatea Europei, potrivit unui comunicat transmis marți de Alianța Nord-Atlantică.

Întâlnirea extraordinară de vineri are loc în contextul în care, în următoarea săptămână, oficialii europeni și cei ai Alianței vor avea mai multe discuții cu diplomații Federației Ruse.

Tot marți, a fost confirmat Summit-ul NATO-Federația Rusă, ce va avea loc pe 12 ianuarie, la Bruxelles.

Înainte de Summit-ul din Bruxelles, oficialii Federației Ruse sunt așteptați pe 10 ianuarie la Geneva, unde vor avea loc discuții pe teme de securitate. Ulterior, pe 13 ianuarie, va avea loc și o întâlnire a formatului OSCE-Rusia, la care vor participa și oficialii Ucrainei, SUA, NATO și ai fostelor state sovietice.

Sursă foto: MAE

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW