Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


Ministerului Turismului din Israel: Pacientul numărul 17 din România a călătorit în teritoriile palestiniene

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 martie 2020 Etichete: , , , ,

Ministerului Turismului din Israel a anunțat, joi, că fostul adjunct al Poliției Capitalei, bărbatul în vârstă de 60 de ani care a fost internat la Spitalul de Urgenţă „Dimitrie Gerota” din Bucureşti, a călătorit în teritoriile palestiniene în perioada 21-26 februarie 2020.

Pacientul numărul 17 a revenit în România pe data de 26 februarie. Conform Ministerului Turismului din Israel, citat de Agerpres, a fost cazat la Hotel „Taybeh Golden” din oraşul Ramallah şi la Hotel „Ambasador” din oraşul Bethleem.

Același surse menționează că bărbatul a revenit în țară la bordul cursei El Al – LY572,

„Ambasada Israelului a făcut demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru a obţine informaţii exacte (identificarea zborului de întoarcere, itinerariu, cazare) cu privire la călătoriile efectuate de ceilalţi pasageri sosiţi din Israel care au fost depistaţi cu coronavirus. Menţionăm faptul că iniţiativa noastră este menită să-i ajute pe pasagerii care doresc să afle dacă au făcut parte din acelaşi grup sau dacă au călătorit cu aceeaşi cursă aeriană cu pacientul infectat şi să ia de urgenţă măsurile care se impun. Când vom primi informaţiile oficiale, vă vom informa”, au precizat oficialii din Ministerul Turismului din Israel.

Parcursul pacientului 17

26 februarie 2020: Bărbatul vine din Israel în România, țară în care până în prezent au fost confirmate 42 de cazuri de infectarecu Covid-19.  La momentul internării, pacientul a declarat că nu a călătorit în afara țării în ultimele două luni.

2 martie 2020: Bărbatul participă la un eveniment al ADP Sector 4 în care împarte mărțișoare și ia contact cu aproximativ 120 de persoane.

5 martie 2020: Bărbatul este internat la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota (Spitalul MAI) cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

9 martie 2020: La trei zile de la internare, bărbatul prezintă o simptomatologie respiratorie asociată cu febră. Medicii încep să aibă suspiciuni și solicită efectuarea unor teste serologice specifice pentru depistarea etiologiei infecțioase, inclusiv testul pentru Covid- 19. Probele sunt trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, în jurul orei 14.30.

9 martie 2020: La ora 19.42 rezultatul testului arată prezența coronavirusului în cazul bărbatului.

9-10 martie 2020: Pacientul este transferat în cursul nopții la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș în vederea continuării investigațiilor și a tratamentului de specialitate.

Citește și Cine este „pacientul nr.17”, cel care a declanșat anchete epidemiologice la trei instituții din București. Efectele iresponsabilității fostului adjunct al Poliției Capitalei

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW