Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Muncii, proiect de lege pentru interzicerea cumulării salariului cu pensia

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 7 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că ministerul lucrează la un proiect de lege în vederea interzicerii cumulării pensiei cu salariul.

Da, se lucrează la un proiect de lege, în cadrul echipei mele, la Ministerul Muncii, am făcut o primă lectură a unei variante, urmează să o finalizăm, pe măsură ce colectăm toate informațiile legate de persoanele cărora li s-ar aplica o asemenea prevedere. În foarte scurtă vreme, voi prezenta o propunere coerentă colegilor mei de cabinet, urmând să decidem care este forma finală, respectiv calea, în ce măsură va fi prins într-un proiect de lege, trimis Parlamentului sau va fi în altă formă de reglementare. Deocamdată, suntem în plin proces de elaborare a unei prime variante”, a declarat Violeta Alexandru, pentru Digi24.

Violeta Alexandru a mai declarat că acest proiect face referire la persoanele care, deși sunt apte pentru muncă, optează pentru pensionare după care se angajează în sistemul public, fiind în același timp pensionar și salariat.

Trebuie să existe o justă măsură pentru cei care, deși au o vârstă la care pot lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează tot în sistemul public”.

Ministrul Muncii dă asigurări că românii își vor primi pensiile.

Faptul că se estimează cu toată rigoarea care sunt cheltuielile și care este situația deficitului bugetar nu înseamnă că nu vom respecta legea”, a precizat Violeta Alexandru.

Întrebată despre pensiile speciale, ministrul Muncii a răspuns: „Este un subiect care stă în atenția premierului și a echipei, domnia sa a și precizat ca având în Parlament un proiect de lege în acest sens, calea pentru reglementarea unei modificări asupra actualei situații vine de la Parlament. Suntem la dispoziția Parlamentului cu toate datele, noi, Ministerul Muncii, pentru a lua o decizie în acest sens și bineînțeles, Parlamentul este forul decizional care va decide asupra eventualelor modificări.”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *