Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Educației ia în calcul ca elevilor să le fie evaluate competențele de la BAC în sistem online

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: , ,

Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus, joi seară, că datele stabilite pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat rămân în vigoare. Anisie a anunțat însă că ministerul Educației ia în calcul varianta ca elevilor să le fie evaluate competențele digitale și lingvistice în sistem online. 

Conform ultimelor date, examenul de Evaluare Naţională va începe pe data de 15 iunie şi examenul de Bacalaureat pe data de 22 iunie.

„Luăm în calcul că probele de competențe să se desfășoare online. Decizia va fi luată săptămâna viitoare”, a spus ministrul.

Ministrul Educației a mai explicat și modul în care se vor desfășura pregătirile pentru examenele naționale.

„Școala trebuie să realizeze un orar în așa fel încât o grupă de 10 elevi să nu se întâlnească cu alți 10 elevi. La intrarea în școală va fi întâmpinat elevul de un cadru medical, i se va lua temperatura, elevii vor parcurge un culoar până la intrarea în școală, unde va fi un covoraș cu dezinfectant. Înainte de intrarea elevilor și a profesorilor se va face dezinfecție și vor merge să se spele pe mâini, vor primi măști asigurate de minister. În sala de curs nu vor intra mai mult de 10 elevi și profesorul, vor rămâne două ore pentru pregătire, dacă sunt clasa a VIII-a și trei dacă sunt a XII-a.(…)O oră de curs va dura 50 minute, apoi o pauză de 10 minute. Rugămintea mea e să nu interacționeze cu alte grupe, poate și pauzele se vor da diferențiat. După ore, elevii aruncă masca, vor primi de la școală o altă masca și vor pleca spre casă”, a adăugat Anisie.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *