Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Șeful OMS: Epidemia de coronavirus a atins un punct decisiv. Sfatul meu este să acționați rapid

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 februarie 2020 Etichete: , ,

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebrey a anunțat, joi, că epidemia de coronavirus a atins un „punct decisiv” și a solicitat statelor să acționeze „rapid” pentru a încetini răspândirea acestui „virus foarte periculos”.

Tedros Adhanom Ghebrey susține că „ceea ce se întâmplă în restul lumii reprezintă principala noastră îngrijorare, însă, dovezile pe care le avem arată că nu pare să existe o transmitere comunitară generalizată”.

„Ne aflăm într-un moment decisiv”, a mai declarat șeful OMS în cadrul unei conferințe de presă, explicând că în ultimele zile, numărul zilnic de noi infecții cu coronavirus la nivel mondial este mai mare, în prezent, decât cel înregistrat în China.

Bărbatul le-a cerut statelor să acționeze rapid și să se pregătească să facă față epidemiei chiar dacă nu au înregistrat încă niciun caz.

„Dacă acţionaţi acum într-o manieră agresivă, puteţi stăvili acest coronavirus. Sfatul meu este să acţionaţi rapid ”, a spus el.

De asemenea, bărbatul precizează că virusul din China nu trebuie comparat cu o gripă comună, însă măsurile pentru prevenirea infecției sunt similare.

„Dacă mi-aţi solicita sugestii pentru a preveni acest virus, aş da sfaturi similare ca în cazul gripei: spălaţi-vă frecvent mâinile, nu vă atingeţi faţa cu mâinile în absenţa unui vaccin şi chiar dacă ştiinţific nu este acelaşi lucru ca gripa, principiile de bază pentru a preveni infectarea sunt acelaşi”, a spus oficialul în cadrul unei conferinţe de presă, citat de EFE.

Primul caz de coronavirus în România, confirmat

Primul caz de infectare cu coronavirus în România a fost confirmat. Este vorba despre o persoană din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani în perioada în care acesta s-a aflat în țară.

„Vă anunțăm că în urma testării făcute persoanelor din Gorj, avem primul caz confirmat de infectare cu Covid-19 pe teritoriul României. Bărbatul este locuiește dintr-o localitate din Gorj. Va fi transportat în București și va intra pe schema de tratament”.

Starea bărbatului este bună, nu prezintă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Vreau să precizez că mai avem în lucru încă 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil”, a anunțat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Arafat: Pacientul nu prezintă simptome, nu are febră sau tuse

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat că bărbatul infectat cu coronavirus a stat în casă cu încă șapte persoane. Deși acestea au fost testate, iar rezultatul a fost negativ, vor rămâne în carantină 14 zile, după care vor fi testate din nou.

„Este vorba despre un singur caz care este infectat. Nu prezintă simptome. Nu prezintă febra, tuse sau alte simptome. Totuși, faptul ca este un test pozitiv înseamnă ca trebuie să fie transportat la spital și sa rămână internat.

Un echipaj de la ISU Dolj cu autospeciala pregătită cu izoleta se va deplasa pentru preluarea persoanei respective de la domiciliu.

In casa respectiva mai sunt șapte persoane. Toate au fost testate negativ, însă având in vedere ca persoana a stat acolo și a intra in contact direct cu acestea, toate cele șapte persoane rămân la domiciliu in izolare sub paza. Le vom asigura toate nevoile, dar nu vor putea ieși din casa. Vor rămâne 14 zile in carantina, după care vor fi testați din nou”, a declarat Arafat.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com