Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Educației anunță o premieră în învățământul preuniversitar: Elevii vor beneficia de burse plătite de la bugetul de stat

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 aprilie 2021

Ministerul Educației anunță că, începând cu acest an, elevii vor beneficia de burse plătite de la bugetul de stat. Guvernul a alocat 536 de milioane de lei, dublul sumei acordate anul trecut de către autoritățile publice locale. 

Începând cu acest an, elevii beneficiază de burse plătite din bugetul de stat. În acest sens, prin Legea Bugetului de Stat, au fost alocate 536 milioane de lei, dublul sumei totale acordate anul trecut de către autoritățile publice locale pentru plata burselor școlare”, a anunțat Ministerul Educației.

Cuantumul minim al burselor a fost stabilit de Guvern la 100 de lei, dar poate fi majorat de către autoritățile locale din bugetele proprii.

Având în vedere că administrațiile județene ale finanțelor publice au inițiat deja procesul de repartizare a acestor sume către autoritățile locale, unitățile de învățământ au obligația să solicite în cel mai scurt timp sumele necesare pentru ca elevii să intre cât mai curând în posesia drepturilor acordate”, arată Ministerul Educației.

În plus, Ministerul cere consiliilor locale să respecte prevederile Hotărârii 1.064/2020 și să asigure cuantumul minim garantat de 100 de lei pentru toate tipurile de burse(de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social).

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *