Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministerul bulgar de Interne, noi informații despre Elena Udrea: Persoana căutată a fost reținută pentru 24 de ore

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 8 aprilie 2022

Ministerul bulgar de Interne a transmis, vineri dimineață, 8 aprilie, că Elena Udrea a fost reținută pentru 24 de ore de autoritățile din țara vecină și că până la ora transmiterii comunicatului nu fusese solicitată prelungirea perioadei petrecută de fostul ministru în custodia polițiștilor.

Pe 7 aprilie (…) am primit o solicitare urgentă de asistență din partea autorităților din România, pentru a localiza o mașină pe teritoriul țării. Potrivit informațiilor, era vizat un cetățean român, condamnat la 6 ani de închisoare pentru corupție”, potrivit comunicatului transmis vineri, la ora 7:29, de Ministerul bulgar de Interne.

Autoritățile bulgare susțin că au acționat imediat și au încercat să elimine posibilitățile ca Elena Udrea să părăsească Bulgaria sau să se ascundă în țara vecină.

În timpul acțiunilor efectuate, vehiculul (n.r. în care se afla Elena Udrea), a fost depistat în aria de responsabilitate a BCCP-Kulata, iar autoritățile române competente au fost notificate imediat. A fost primit un mandat european de arestare pe numele cetățeanului român”, potrivit sursei citate.

Ministerul bulgar de Interne mai arată că autoritățile române i-au informat că Elena Udrea, între 2010 și 2011, în perioada în care a fost ministru, „a acționat în așa fel încât să obțină beneficii financiare”.

Persoana căutată a fost reținută pentru 24 de ore (…) Prelungirea detenției nu a fost cerută încă de autoritățile judiciare competente”, se mai arată în comunicatul transmis de Ministerul bulgar de Interne.

CITEȘTE ȘI: Cătălin Predoiu, ministrul justiției: Elena Udrea este în custodia autorităţilor bulgare care o vor prezenta instanţei

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *