Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Apărării a prelungit procesul de recrutare pentru rezerviștii voluntari. 482 de candidați din 871 de locuri disponibile

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 iunie 2022

Ministerul Apărării a anunțat miercuri, 8 iunie, că a prelungit cu alte 16 zile procesul de recrutare pentru rezerviștii voluntari. Până în acest moment, 482 de candidați s-au înscris, iar numărul locurilor disponibile este de 871.

Cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României mai au timp să își depună candidatura până pe 24 iunie, potrivit MApN.

În etapa care a demarat pe 16 mai sunt disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați).

Ministerul Apărării a mai informat că, în această perioadă, desfășoară o serie de procese distincte de promovare, recrutare și selecție pentru 2.612 funcții scoase la concurs.

Este vorba de 243 de locuri pentru formarea profesională inițială a ofițerilor în activitate, 449 pentru formarea maiștrilor militari și 1.180 pentru subofițeri în activitate. Alte 1.049 de posturi sunt disponibile pentru soldați/gradați profesioniști, pe lângă cele 871 destinate rezerviștilor voluntari.

Pentru formarea ofițerilor în activitate s-au înscris 1.267 de candidați, 1.939 s-au înscris pentru formarea maiștrilor militari și subofițerilor și 6.020 pentru posturile de soldați gradați/profesioniști.

Pentru serviciul militar în rezervă s-au înscris 482 de candidați.

Mi se pare că în primele trei săptămâni de la lansarea unei noi selecţii pentru voluntari, pe 1500 de locuri, dacă nu mă înşel, avem anul acesta, am avut deja, în primele săptămâni, peste 5000 de candidaţi şi continuă înscrierile. Înseamnă că există o atractivitate pentru asta”, a declarat, vineri, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, citat de News.ro.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/ministerul-apararii-a-prelungit-procesul-de-recrutare-pentru-rezervistii-voluntari-482-de-candidati-din-871-de-locuri-disponibile/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *