Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Minel Prina, fostul primar al orașului Slatina, condamnat la închisoare alături de Darius Vâlcov, dat în urmărire generală. Nu a fost găsit pentru executarea pedepsei

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 3 mai 2023 Etichete: , , , , ,

Fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare în acelaşi dosar cu Darius Vâlcov, nu a fost găsit de poliţişti la domiciliu, pentru a executa pedeapsa. Astfel, Poliția Română l-a dat în  urmărire generală. Ultimul domiciliu înscris în cartea de identitate a fostului primar Prina figurează în județul Mehedinți.

„Posedă mandat de executare a pedepsei inchisorii emis de Tribunalul Bucuresti, fiind condamnat la 4 ani si 6 luni inchisoare pentru complicitate la savarsirea infractiunii de trafic de influenta si complicitate la savarsirea infractiunii de spalare a banilor”, este mesajul afișat de Poliția Română. El a fost complicele fostului ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, și nu este exclus să se „refugieze” tot în Italia, pentru a evita executarea pedepsei, potrivit unor surse.

DNA susține că Darius Vâlcov și fostul primar al orașului Slatina, Minel Prina, împărțeau banii din contractele pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canaliare. Vâlcov ar fi  primit 20% din valoarea contractelor având ca obiect reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în oraşele Scorniceşti, Potcoava, Slatina, Drăgăneşti-Olt şi Piatra Olt, încasând astfel peste 1.500.000 de euro, în perioada 2011-2013.  banii ajungeau la fostul demnitar fie cash (în pungi de plastic), fie prin intermediul unor operaţiuni comerciale disimulate prin acte fictive, într-un circuit în care au fost incluse mai multe firme. În acest dosar, au mai fost condamnați doi oameni de afaceri, care au fost duși la penitenciarul Craiova pentru executarea pedepsei.

CITEȘTE ȘI:  Darius Vâlcov, dat în urmărire generală. Are de executat 6 ani de închisoare pentru fapte de corupție

Sursă foto: Poliția Română

Comentarii