Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mii de zboruri afectate în SUA, după o avarie la un sistem informatic

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 ianuarie 2023 Etichete: , , , , ,

Mii de zboruri au fost afectate pe parcursul zilei de miercuri, 11 ianuarie, în Statele Unite ale Americii, după o avarie în sistemul de alertare a piloților, relatează Reuters. Problema, a cărei cauză nu a fost identificată în prezent, a fost, însă, remediată de Administrația Federală a Aviației (FAA).

Peste 5.400 de zboruri au fost amânate, iar alte 900 au fost anulate pe parcursul zilei, în condițiile în care avaria din sistem a fost raportată în jurul orei locale 2 am.

FAA a interzis aeronavelor să decoleze de pe aeroporturile americane, dar avioanelor care survolau spațiul aerian al SUA le-a fost permis să își continue zborurile.

Operațiunile normale de trafic aerian au fost reluate gradual pe teritoriul SUA, după avaria care a fost descoperită pe parcursul nopții la sistemul de Alertă al Misiunilor Aeriene. Interdicția de decolare a fost ridicată. Vom continua să căutăm cauza problemei”, a anunțat FAA.

Și președintele american, Joe Biden, le-a cerut oficialilor din Departamentul Transporturilor să investigheze avaria și le-a transmis reporterilor că nu se știe care a fost cauza problemei care a ținut la sol avioanele și dacă este vorba de un atac cibernetic.

Chiar dacă FAA a anunțat că interdicția de decolare a fost ridicată, numărul zborurilor afectate continuă să crească, din cauza aglomerației care s-a creat pe pistele din aeroporturi.

Sistemul de alertă care a generat problema de miercuri conține informații esențiale adresate personalului unei aeronave, dar care nu sunt cunoscute în avans pentru a fi publicate sub o altă formă.

O informare de acest tip poate conține chiar și 200 de pagini în cazul zborurilor de lungă durată, fiind incluse detalii precum problemele pistei de decolare sau alte avertismente legate de eventuale situații ce pot pune în pericol siguranța pasagerilor.

21.464 de avioane, ce pot transporta până la 3 milioane de pasageri, erau programate să decoleze de pe aeroporturile din SUA pe parcursul zilei de miercuri.

Sursă foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj / Facebook

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW