Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


VIDEO Captură DIICOT: Procurorii au găsit o jumătate de tonă de cocaină ascunsă în 35 de baxuri de banane

By Matthew Garvey , in Foto News Stirile zilei , at 29 iulie 2021

Procurorii DIICOT, alături de polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO), au descoperit 503 de kilograme de cocaină într-un depozit din județul Ilfov, ce erau ascunse în 35 de baxuri de banane.

Cele 503 de kilograme de cocaină, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, ar fi fost aduse în România într-un transport de 20 de tone de banane din Columbia, ce au fost achiziționate dintr-un stat al Uniunii Europene, potrivit unui comunicat DIICOT.

Cantitatea de droguri a fost găsită într-un depozit de legume și fructe din Chiajna, potrivit unor surse Main News. Patronul depozitului este cel care a sunat la 112, iar, ulterior, a fost dus de procurori la audieri, ca martor.

Cele 20 de tone de banane în care au fost ascunse drogurile ar fi fost aduse direct din Belgia cu un camion, transmit surse apropiate anchetei.

Redăm, integral, comunicatul DIICOT

„La data de 26 iulie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.IC.O.T. – Structura Centrală, au descoperit, într-un depozit din județul Ilfov, 503 kilograme de cocaină, disimulată în 35 de baxuri de banane.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că respectiva cantitate de cocaină ar fi ajuns pe teritoriul României, într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat dintr-un stat al Uniunii Europene.

Valoarea de piață a drogurilor indisponibilizate este de aproximativ 25 de milioane de euro.

În cauză, se efectuează investigații, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și acțiuni Speciale și al criminaliștilor din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Criminalistic.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”

(Sursă foto: DIICOT)

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW