Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Mii de turişti şi constănţeni sunt aşteptaţi la manifestările organizate de Ziua Marinei, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei / Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la manifestări

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 15 august 2024 Etichete: , , ,

Miercuri, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, se preconizează prezența a mii de turiști și locuitori din Constanța, la evenimentele dedicate Zilei Marinei. La ceremonie vor lua parte președintele Klaus Iohannis, președintele Senatului și liderul PNL Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Angel Tîlvăr și ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Activitățile organizate de Forțele Navale Române vor debuta joi, începând cu ora 10.00. După întâmpinarea oficialilor și inspecția gărzii de onoare, va avea loc ridicarea drapelului României pe catargul amplasat pe faleza Comandamentului Flotei. În același timp, pe navele militare vor fi arborate Pavilionul, geacul și Marele Pavoaz, iar Imnul Național al României va răsuna concomitent cu cele 21 de salve de tun.

„În continuare, Șeful Statului Major al Forțelor Navale va adresa mesajul de bun venit, urmat de discursurile oficialilor și de o ceremonie religioasă, care va include depunerea ancorelor de flori în Marea Neagră, în onoarea eroilor marinari”, au anunțat reprezentanții Forțelor Navale Române.

Zeul Neptun își va face apariția de pe șalupa „Luceafărul” și va da startul concursurilor și jocurilor marinărești desfășurate pe faleză.

Conform organizatorilor, deschiderea exercițiului demonstrativ întrunit va fi marcată de salutul cadetilor de la bordul Navei-Școală „Mircea”, în timp ce trei parașutiști vor sări din elicoptere, aducând cu ei drapelele României, NATO și UE, pe care le vor prezenta publicului de pe faleză.

„Exercițiul naval combinat «Forțele Navale Române 2024» va include diverse demonstrații, precum inserția elementelor de cercetare-diversiune, respingerea unui atac aerian, căutarea și atacul unui submarin inamic, respingerea unui desant maritim, combaterea migrației ilegale pe mare și apuntarea unui elicopter Puma Naval pe fregata «Regele Ferdinand»”, au adăugat reprezentanții Forțelor Navale.

Exercițiul se va încheia cu parada navelor și aeronavelor militare, a velierelor și ambarcațiunilor civile, urmată de defilarea gărzii de onoare pe faleza Comandamentului Flotei, acompaniată de Muzica Militară a Forțelor Navale.

Începând cu ora 20:00, Muzica Militară a Forțelor Navale va susține un mini-concert pe faleza din fața Comandamentului Flotei, urmat de aprinderea Pavoazului electric pe navele militare și retragerea cu torțe a marinarilor militari, pe traseul Poarta 1 – Comandamentul Flotei – Piața Ovidiu, unde va avea loc un alt concert susținut de formația muzicală.

Ziua Marinei Române se va încheia cu un spectacol de artificii organizat de Primăria Municipiului Constanța, care va fi vizibil din zona Piața Ovidiu – Portul Turistic Tomis.

Comentarii