Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mii de cartuşe au dispărut de la un depozit al brigăzii speciale de Poliție din Chişinău / Gloanțele, înlocuite cu pietre

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 7 februarie 2024

Procuratura de la Chișinău investighează dispariția unei lăzi cu cartușe dintr-un depozit al Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială (BPDS) „Fulger”, informează agenția de presă IPN. Potrivit președintelui comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Lilian Carp, cartușele din ladă au fost înlocuite cu pietre și nisip.

În urma unor verificări, angajaţi ai BPDS „Fulger” au descoperit dispariţia a mii de cartuşe care erau depozitate într-o ladă, care fuseseră înlocuite cu pietre şi nisip.

„Am cerut explicații ministrului de Interne. Din informația pe care mi-a oferit-o ministrul, lăzile cu muniții au fost eliberate încă în anul 2022 pentru forțele de intervenție. Când trebuiau să fie predate înapoi s-a observat că o ladă nu are sigiliu, iar în interior s-a depistat că în loc de cartușe, lada era plină cu pietre și nisip. Acum are loc ancheta. Procuratura investighează cazul, cui i-a fost eliberată această ladă, cine era responsabil de ea? În fiecare grup există cineva responsabil de munițiile necesare în caz de intervenții”, a spus deputatul PAS, Lilian Carp, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Lilian Carp a evitat să se pronunţe cine s-ar face vinovat de dispariţia a mii de cartuşe, însă a menţionat că pentru un astfel de incident responsabilii din cadrul BPDS „Fulger” ar trebui sancţionaţi cu demiterea.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW