Sunday, October 2, 2022
Jurnalism corect


Mihai Chirica: Mă simt într-un grav pericol, sper ca Justiția să nu se facă în cabinete de partid

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 aprilie 2021

Mihai Chirica, primarul Iașiului, susține că se simte în pericol și acuză că presiunea asupra sa crește, după ce a fost inculpat de DIICOT într-un dosar penal privind înstrăinarea unui teren din patrimoniul municipalității și, la începutul anului, trimis în judecată pentru abuz în serviciu într-un alt dosar. 

Mă simt într-un grav pericol şi sper ca Justiţia să nu se facă în cabinetele de partid. Sper ca celelalte instituţii ale statului să asculte şi să facă să se vadă adevărul. Nu pot suporta acest lucru. Iaşiul are o agendă externă, Iaşiul are un proiect pentru Basarabia. Mă simt într-un mare pericol. Nu cer sprijin politic, nici măcar de la PNL, cu toate că am avertizat că presiunea la Iaşi creşte. Nu ţin să fac justiţie televizată, dar pare puţin anapoda. Rog să se facă justiţie. Dacă am greşit, vreau să plătesc public. Să mi se spună unde am greşit şi atunci voi ieşi cu demisia în public”, a declarat Mihai Chirica, joi, la Primăria Iași.

Marți, în spațiul public, a apărut informația că edilul are calitatea de inculpat într-un dosar penal instrumentat de DIICOT, privind instrumentarea unui teren din patrimoniul municipalității. Chirica este cercetat pentru infracțiunea de Omisiunea sesizării organelor judiciare.

N-am cerut nimănui să semneze, să creeze şi să emită un document legat de orice. În şase ani de administraţie nu am luat nimănui niciun drept. Am cerut un singur lucru: respect pentru cel care te plăteşte. Şi cel care te plăteşte sunteţi voi, ieşenii. Mă aflu într-o situaţie în care nici nu mi-aş fi imaginat. Lucrurile au degenerat. Îmi slăbeşte încrederea în Justiţie în mod radical. Nu am favorizat, nu am încercat să aduc în beneficiul propriu sau al altor persoane lucruri care nu sunt legale. Nu merită ieşenii să se întâmple acest lucru”, a precizat edilul.

Mihai Chirica a adăugat că speța ar fi grea, pentru că se vorbește despre „o încadrare într-un act de crimă organizată”.

E mai mult decât pot înţelege eu. E ca şi cum s-ar face trafic de arme, de stupefiante, de prostituţie sau altemari rele ale acestui pământ. Nu merită primarul Iaşiului să se întâmple acest lucru”, a adăugat primarul Iașiului.

Chirica a mai fost trimis în judecată la începutul anului 2021 pentru abuz în serviciu într-un dosar penal privind achiziția prin leasing operațional a patru autoturisme Skoda. În același dosar a fost trimis în judecată și fostul edil, Gheorghe Nichita, aflat în penitenciar, unde își ispășește pedeapsa de cinci ani de închisoare.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Mihai Chirica s-a suspendat din funcția de președinte interimar al PNL Iași: Nu vreau ca acuzațiile aduse să prejudicieze imaginea unui partid. Sunt dezamăgit de funcționarea neproductivă a coaliției

Sursă foto: Inquam Photos/Liviu Chirica

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW