Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mihai Chirica, audiat de DIICOT într-un dosar de corupţie în domeniul imobiliar / PSD Iași îi cere iar demisia

By news.ro , in Justitie Politic Stirile zilei , at 9 martie 2022

Primarul Iaşiului Mihai Chirica, împreună cu şefa Direcţiei Juridice din Primărie şi fostul arhitect-şef al oraşului, au fost audiaţi miercuri, 9 martie, la DIICOT Iaşi, într-un dosar care vizează comiterea unor acte de corupţie în domeniul imobiliar.

Potrivit unor surse juridice, edilul ieşean a fost înştiinţat miercuri de procurorii DIICOT că este acuzat de abuz în serviciu, după ce iniţial i s-a comunicat că este cercetat în acelaşi dosar pentru omisiunea sesizării.

Aceleaşi surse au precizat că DIICOT Iaşi a extins cercetările în dosarul care iniţial viza construirea unui bloc din zona Sărărie şi că sunt verificate documentaţiile eliberate de primărie pentru un bloc din zona Smârdan, dar şi pentru un alt imobil din zona Bucium, ambele din municipiul Iaşi.

În cursul zilei au fost audiaţi la DIICOT Iaşi şi fostul arhitect-şef al oraşului Alexandru Mustiaţă şi directorul Direcţiei Juridice din Primăria Iaşi, Cristina Oţeleanu.

Primarul Mihai Chirica nu a oferit nici o declaraţie după ce a fost audiat de procurorii DIICOT Iaşi.

Ieșenii îi cer demisia

Pe reţelele sociale, ieşenii îl critică pe edilul Mihai Chirica şi îi cer demisia.

„În fiecare săptămână mai aflăm câte ceva despre vrednicul nostru primar. În loc să vină cu amănunte despre proiectele PNRR pentru Iaşi, el se ascunde, pentru că are de dat cu subsemnatul pe la DNA şi DIICOT, Demisia domnule primar, faci oraşul de ruşine!”, a scris Mihai R.

Un alt ieşean, Viorel Blăjuţ, antreprenor, a scris pe pagina sa de Facebook „Ferească D-zeu să-i dea control judiciar lui Chirică!!! Cum mai pleacă el la Cernăuţi cu ajutoare pentru confraţii noştri?”.

Edilul Mihai Chirica are calitatea de inculpat într-un alt dosar instrumentat de DNA, dar şi în dosarul Skoda în care este trimis deja în judecată.

PSD Iaşi cere, din nou, demisia edilului

PSD Iaşi a transmis, miercuri, într-un comunicat, că primarul Mihai Chirică a fost convocat astăzi la DIICOT şi că a ieşit de la audieri cu o nouă calitate, cea de inculpat, pentru infracţiunea de a abuz în serviciu. Chirica ar trebui să demisioneze, iar la Primărie să aibă loc alegeri anticipate, spun social-democraţii.

„Primarul Mihai Chirica a ieşit din sediul DIICOT cu o nouă calitate, cea de inculpat. Procurorii i-au adus la cunoştinţă schimbarea calităţii, din suspect în inculpat, pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Astfel, Mihai Chirica s-a ales cu două capete de acuzare în dosarul instrumentat de DIICOT: una pentru omisiunea sesizării organelor judiciare şi una de abuz în serviciu”, spune PSD Iaşi, care aminteşte că Mihai Chirica mai are calitatea de inculpat într-un dosar instrumentat de DNA dar şi în Dosarul Skoda care se judecă la Judecătoria Iaşi.

„Acum ni se demonstrează tuturor că haosul din urbanism a fost întreţinut cu bună ştiinţă. Ieşenii au avut doar de suferit, în timp ce unii aveau doar de câştigat. Acuzaţiile sunt extrem de grave. Angajaţi şi conducerea Primăriei sunt suspectaţi de fapte corupţie. Sunt lucuri de neconceput care se întâmplă în această instituţie. PSD militează pentru transparenţă în urbanism, pentru aplicarea strictă a legii în beneficiul ieşenilor nu a unor grupuri de interese”, se precizează în comunicatul PSD.

Organizaţia afirmă că, ”chiar dacă nu avem de a face cu un nou dosar penal, ci cu o extensie a „afacerii Sărărie 202”, imaginea Iaşului are de suferit. Iaşul pare din ce în ce mai apăsat de problemele penale ale primarului şi preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi”.

„Onorabil ar fi ca Mihai Chirica, Costel Alexe şi toţi cei asupra cărora planează astfel de suspiciuni sa se retragă, iar justiţia să îşi spună cuvântul. Chirica ar trebui să demisioneze, iar la Primărie să aibă loc alegeri anticipate. Cei care vremelnic conduc acum oraşul şi judeţul Iaşi nu mai au timp pentru administraţie.

În fiecare săptămână cel puţin unul dintre ei primeşte convocare la DNA, DIICOT sau Parchetul General. Cât va mai continua acest calvar pentru ieşeni? Ce prestanţă mai are Chirica în faţa liderilor din Bucureşti, chiar dacă ar vrea să meargă în Capitală să facă lobby pentru proiectele Iaşului?”, a declarat senatorul Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 76265 more Information to that Topic: mainnews.ro/mihai-chirica-audiat-de-procurorii-diicot-intr-un-dosar-ce-vizeaza-nereguli-in-domeniul-imobiliar-psd-iasi-ii-cere-iar-demisia/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/mihai-chirica-audiat-de-procurorii-diicot-intr-un-dosar-ce-vizeaza-nereguli-in-domeniul-imobiliar-psd-iasi-ii-cere-iar-demisia/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *