Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Metrorex anunță restricții majore de trafic pentru efectuarea unor lucrări la M6 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 august 2024

Compania Metrorex a anunțat imponerea unor restricții de trafic rutier în zona 1 Mai, începând cu data de 24 august, pentru efectuarea unor lucrări la Magistrala 6 de metrou 1 Mai – Tokyo (Băneasa).

Așadar, potrivit Metrorex, avizul pentru impunerea restricțiilor este valabil până pe 15 noiembrie. Restricțiile de trafic vor fi impuse în intersecția Calea Griviței – Bd. Ion Mihalache, cu asigurarea unor variante ocolitoare, după cum urmează:

  • pentru direcția dinspre Șoseaua Chitilei și Bd. Bucureștii Noi, alternativa o va reprezenta ruta Strada Carpați – Strada Mircești – Strada Caransebeș;
  • pentru direcția dinspre Bd. Ion Mihalache și Calea Griviței, pentru relația de ieșire din capitală, alternativa o va reprezenta ruta Strada Clăbucet – Strada Aviator Popișteanu – Strada Soveja – Pod Constanța.

Potrivit Metrorex, până la demararea lucrărilor, se vor întocmi noi diagrame de funcționare a sistemelor de semaforizare de la intersecția Calea Griviței cu Strada Mureș și Bd. Ion Mihalache cu Strada Clăbucet. De asemenea, va fi impusă și o restricție de tonaj de 3,5 tone pe sensul dinspre Șoseaua Chitilei și Bd. Bucureștii Noi, cu excepția STB. Pentru pietoni, traversarea se va asigura pe la trecerile existente în capetele tronsonului de drum restricționat.

„Transportul public în zona 1 Mai se va îmbunătăți considerabil, odată cu beneficiile unei noi linii de metrou. Magistrala 6, încă un proiect major în dezvoltarea metroului bucureștean, va crește gradul de mobilitate a populației din capitală și din Ilfov. Le mulțumim anticipat pentru înțelegere tuturor locuitorilor din zona lucrărilor pentru Magistrala 6. Proiectele mari se construiesc prin eforturi mari, cu participarea tuturor celor care vor beneficia de avantajele acestora. De aceea, apelăm la bunăvoința participanților la trafic și a locuitorilor și ne preocupăm ca disconfortul creat să fie minim posibil”, a transmis directorul general Metrorex, Mariana Miclăuș.

Magistrala 6 va avea lungimea de 14,2 km

Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internațional Otopeni. Aceasta va avea un traseu de 14,2 km și va cuprinde 12 stații de metrou: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Henri Coandă.

Contractul pentru realizarea primei secțiuni, care cuprinde șase noi stații, a fost încheiat, în martie 2022, cu firma Alsim Alarko din Turcia. Termenul de realizare este de 4 ani, însă este greu de crezut că va fi respectat.

De asemenea, Metrorex are în derulare și contractul pentru secțiunea a doua, Tokyo – Aeroportul Henri Coandă. Înțelegerea a fost încheiată în mai 2023 cu Asocierea Gülermak – Somet SA. Durata contractului este de 4 ani.

Sursa foto: Facebook / Asociația Metrou Ușor

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW