Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Metrorex a încheiat contractul pentru achiziția a 13 trenuri noi destinate Magistralei 5 Drumul Taberei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 decembrie 2020

Metrorex a încheiat miercuri cu firma franceză Alstom contractul pentru achiziția a 13 trenuri noi de metrou „Metropolis”, destinate Magistralei 5 Drumul Taberei. Înțelegerea prevede și posibilitatea achiziționării suplimentare a încă 17 trenuri.

Contractul are o valoare de 103,2 milioane euro, echivalentul a 490,5 milioane lei fără TVA și este finanțat din Bugetul de stat și credit de la Banca Europeană de Investiții.

Durata contractului pentru cele 13 trenuri este de 30 de luni de la semnarea acestuia.

Potrivit înțelegerii, capul de serie ar trebui să sosească în maxim doi ani de la semnarea contractului, iar întregul lot de 13 trenuri în 3 ani și jumătate. Cele 17 trenuri suplimentare vor fi livrate după trei ani și 10 luni de la data în care Metrorex își va exprima opțiunea de suplimentare.

În prezent pe Magistrala 5 Drumul Taberei circulă rame Bombardier luate de pe magistrale 1 și 3, astfel încât intervalul de succedare este în cel mai bun caz de 6 minute.

După sosirea noilor trenuri, sistemul de automatizare și siguranță a traficului, montat tot de Alstom, va putea funcționa la capacitatea de proiectare, astfel încât intervalul se succedare va putea scădea până la 90 de secunde.

Sursa foto: Facebook / Metrorex

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 92609 additional Information on that Topic: mainnews.ro/metrorex-a-incheiat-contractul-pentru-achizitia-a-13-trenuri-noi-destinate-magistralei-5-drumul-taberei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *