Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Mesajul transmis de G7 după reuniunea de urgență pe tema Omicron

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 29 noiembrie 2021

Miniştrii Sănătăţii din statele membre G7 au transmis luni, 29 noiembrie, după reuniunea de urgență desfășurată în contextul tulpinii COVID-19 Omicron, că aceasta este „foarte transmisibilă” și „necesită acțiuni urgente”.

Din grupul G7 fac parte Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii (SUA). Întâlnirea de urgenţă a fost convocată de Guvernul britanc, care deţine preşedinţia rotativă a oragizaţiei.

Redăm integral mesajul transmis de miniștrii Sănătății din G7, publicat de guvernul de la Londra:

Comunitatea globală se confruntă, la o primă evaluare, cu amenințarea unei noi variante foarte transmisibile a COVID-19, care necesită acțiuni urgente. Prin urmare, astăzi, miniștrii Sănătății din țările membre G7 au avut o întâlnire urgentă pentru a discuta despre preocupările legate de varianta Omicron.

Miniștrii G7 au lăudat munca exemplară a Africii de Sud atât în ​​detectarea variantei, cât și în alertarea altora asupra acesteia. A existat un sprijin puternic pentru înființarea unei rețele internaționale de supraveghere a agenților patogeni în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Miniștrii au recunoscut, de asemenea, relevanța strategică a asigurării accesului la vaccinuri, inclusiv creșterea numărului de persoane vaccinate, cât și pregătirea țării pentru primirea și administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19, oferirea de asistență operațională, materializarea angajamentelor noastre de donare și abordarea dezinformării privind vaccinurile, precum și sprijinirea cercetării și dezvoltării.

Ei au indicat că în următoarele săptămâni, ministerele s-au angajat să continue să lucreze îndeaproape împreună cu OMS și partenerii internaționali pentru a face schimb de informații și a monitoriza tulpina Omicron. Miniștrii s-au angajat să se reîntâlnească în luna decembrie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW