Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Mesajele transmise de reprezentanții statelor străine, cu ocazia Zilei Naționale a României

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 1 decembrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Oficiali străini, ambasade prezente în România sau organizații cu filiale în țară au ținut să marcheze ziua de 1 decembrie printr-o serie de mesaje transmise cu ocazia Zilei Naționale. Cea mai puternică voce a fost a secretarului de stat american, Antony Blinken, ce a amintit că se împlinesc 25 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

Fie că a fost vorba de mesaje simple postate pe rețelele de socializare sau discursuri susținute de ambasadori, statele reprezentate la nivel diplomatic în România au ținut să le transmită românilor mesaje de „La mulți ani!”.

CITEȘTE ȘI: Ziua Națională a României, marcată și la Chișinău. Mesajele transmise de oficialii țării vecine

Main News a făcut o selecție a mesajelor transmise cu ocazia Zilei Naționale a României:

Statele Unite ale Americii

În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român la sărbătorirea Zilei Marii Uniri şi comemorarea unirii ţării dumneavoastră în urmă cu peste 100 de ani.

Acest an este unul special, când marcăm 25 de ani de parteneriat strategic între Statele Unite şi România. Relaţia noastră este puternică fiindcă este construită pe valori împărtăşite şi pe un angajament comun faţă de pacea şi prosperitatea cetăţenilor noştri şi a oamenilor din întreaga lume. Vizita mea la Bucureşti la începutul acestei săptămâni ilustrează forţa cooperării noastre strânse şi continue în multe aspecte, inclusiv al securităţii, în timp ce rămânem uniţi cu Aliaţii şi cu partenerii noştri ca răspuns la războiul brutal şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei.

Le doresc românilor o zi naţională foarte fericită şi aştept cu interes să facem parteneriatul nostru şi mai puternic în anul care urmează”, a transmis secretarul de stat Antony Blinken.

Marea Britanie

Franța

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, aş dori să le transmit tuturor românilor un călduros „La mulţi ani!”. Spiritul de solidaritate care a caracterizat dintotdeauna România s-a manifestat şi anul acesta, inspirându-ne admiraţia. Putem evoca în acest sens primirea refugiaţilor din Ucraina, ajutoarele umanitare sau transporturile de cereale. Pentru toate acestea, vă admirăm.

După cum știți, Franța a fost mereu alături de România în momentele importante din istoria sa. Iar cooperarea noastră s-a consolidat şi mai mult anul acesta: pe plan militar, cu Misiunea Aigle, prin rolul politic pe care îl avem împreună în întărirea Flancului Estic al Europei în cadrul NATO, dar și pe plan umanitar, prin transportul recent de generatoare de care este nevoie atât în Republica Moldova, cât și în Ucraina. Pentru toate acestea, pentru această nouă dinamică, pentru această consolidare a cooperării noastre, pentru rolul jucat de România în Europa, vă mulțumim! La mulţi ani, România”, a transmis ambasadorul Laurence Auer.

Germania

Polonia

Turcia

Israel

Ucraina

Țările de Jos

Suedia

Federația Rusă

Personalul Ambasadei Federației Ruse îi felicită pe cetățenii României de Ziua Națională! LA MULȚI ANI!”, se arată într-o postare pe Facebook.

Președintele Parlamentului European

Comisia Europeană

NATO

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW