Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Medicul acuzat că refolosea stimulatoare cardiace luate de la cadavre, Dan Tesloianu, rămâne în arest preventiv

By Dragomir Georgiana , in Justitie Stirile zilei , at 18 aprilie 2023 Etichete: , , , , ,

Tribunalul Bucureşti a decis, marți, 18 aprilie, prelungirea arestului preventiv pe o perioadă 30 de zile a medicului cardiolog Dan Tesloianu, de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi. El este pus sub acuzare de Parchetul General pentru că refolosea stimulatoare cardiace extrase de la cadavre. Astfel, medicul Tesloianu va sta în arest preventiv până la data de 18 mai ac. Decizia Tribunalului București este definitivă. 

„În baza art. 236 alin. 1, 2 C.proc.pen. dispune prelungirea măsurii arestării preventive luate față de inculpatul Tesloianu Nicola Dan pe o perioadă de 30 de zile, de la 19.04.2023 până la 18.05.2023 inclusiv”, este minuta pe scurt, afișată pe portalul instanțelor.

Parchetului General îl acuză pe medicul Dan Tesloianu că  ar fi montat 238 de dispozitive cardiace preluate de la cadavre. El ar fi fost ajutat de alți colegi, de la aceeași unitate medicală.

Așa cum Main News a mai relatat, Judecătorii arată că Tesloianu le-ar fi cerut medicilor din subordine sau medicilor rezidenți „care nu aveau competențe profesionale în domeniul dispozitivelor cardiace implantabile” să facă intervențiile chirurgicale „pentru a evita tragerea la răspundere în caz de eventuale culpe medicale”.

Tribunalul București: Medicul Tesloianu nu realizează gravitatea faptelor de care este acuzat

La prima arestare preventivă, Tesloianu a dat de înțeles magistraților că nu realizează gravitatea faptei de care este acuzat.

La acest moment însă, numărul persoanelor a căror stare de sănătate s-a înrăutăţit ca urmare a folosirii unor dispozitive medicale prelevate de la persoane decedate/având provenienţă incertă, resterilizate, nu poate fi ignorat şi creează suspiciunea că infecţiile medicale sau decesul unor pacienţi ar putea avea legătură cu activităţile desfăşurate de şi din dispoziţia inculpatului”, se arată în motivarea Tribunalului București, din luna februarie ac.

CITEȘTE ȘI:  Noi informații din dosarul dispozitivelor cardiace preluate de la cadavre. De ce a fost arestat medicul Dan Tesloianu

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW