Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Medicii, despre creșterea cazurilor de Covid: Nu ne gândim la un val pandemic/Igiena și vaccinarea, cele mai bune forme de protecție

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 6 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

Cel mai recent raport al Institutului Național de Sănătate Publică(INSP) arată o creștere a numărului de cazuri de COVID, însă, medicii infecționiști susțin că populația nu ar trebui să intre în panică, ci doar să prevină, prin respectarea regulilor de igienă și vaccinare. De altfel, medicii se așteaptă și la o creștere a numărului de cazuri de viroze respiratorii începând cu această lună.

Potrivit INS, în intervalul 28 august – 04 septembrie 2023 au fost înregistrate 4772 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19). Dintre acestea, 143 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.Incidenţa înregistrată la 14 zile este de 0.28.

Despre această evoluție a cazurilor de Covid, medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutului „Matei Balş” din București, spune că se remarcă o creștere a numărului de cazuri, însă, aproximativ 80% dintre acestea sunt cazuri ușoare.

Nu ne gândim că vom avea un val pandemic, aşa cum era la începuturi, că se întoarce pandemia. 

.Cred că trebuie să existe o discuţie echilibrată care spune în felul următor: în momentul în care un virus rămâne mult timp în circulaţie, evident că suferă mutaţii. Celelalte nu sunt importante, apar noi variante. Practic, dacă vorbim de Eris, o subvariantă a Omicronului care circulă destul de mult la nivel global, probabil undeva către 40% şi aşa cum ştim din cazurile anterioare va eveni predominantă”, a menționat medicul Adrian Marinescu, la Medika TV.

Medic epidemiolog: Igiena și vaccinarea, cele mai bune forme de protecție

Medicul epidemiolog Camelia Truică susține că în această perioadă este de așteptat să crească numărul pacienților infectați cu Covid, deoarece a fost vacanță și oamenii au călătorit mai mult, au participat la mai multe acțiuni.

Dacă se respectă regulile de igienă, se recurge la vaccinare(…) Vaccinarea este cea mai eficientă măsură de protecție. În ceea ce privește gripa, vaccinarea ar trebui să înceapă în septembrie-octombrie, pentru a se crea anticorpi”, ne-a menționat medicul epidemiolog Camelia Truică.

Medicul Vlad George Sârzea: „Toate vaccinurile au la bază informație genetică”

Vlad George Sârzea, medic care s-a confruntat cu tratarea pacienților de Covid, a declarat, pentru Main News, că că toate vaccinurile au la bază informație genetică, iar cel împotriva Covid-19 reușește să producă anticorpi, imunitate celulară.

„Asta înseamnă că nu vorbim despre imunitate sporadică, de câteva luni, ci pentru ani buni. Cel puțin la aceste studii se raporetază medicii acum.

Este un vaccin care conține ser, o bulă de colesterol care e naturală, ARN mesager și polientilenglicol, singura chestie care nu e naturală. De aceea, se păstrează la -80 de grade” , a subliniat medicul Vlad George Sârzea.

Potrivit INSP, în ulima săptămână, 34 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID.

De la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, au fost administrate 16.923.568 de doze de vaccin anti-COVID, un număr de 8.131.224 persoane au primit schema completă iar 2.669.100 au fost imunizate cu doza a treia.

CITEȘTE ȘI: Autoritățile monitorizează o nouă variantă a virusului Covid/România a aruncat la gunoi peste patru milioane de doze de vaccin

Sursă foto: pixabay 

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW