Friday, November 29, 2024
Jurnalism corect


Medicii chinezi susțin că autoritățile italiene repetă aceleași greșeli: Oamenii cu simptome ușoare nu trebuie lăsați acasă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 30 martie 2020 Etichete: , , ,

Un grup de experți chinezi susține că Italia ar trebui să îi plaseze în carantină și pe cetățenii infectați cu virusul Covid-19 care au simptome ușoare, în loc să îi izoleze acasă.

Potrivit medicului Liang Zong și autoritățile chineze au făcut aceeași greșeală la începutul focarului. Potrivit acestuia, în timp ce pacienții grav bolnavi au fost internați în spitale, medicii au recomandat la acea vreme ca cei cu simptome ușoare să fie izolați acasă, în mare parte pentru a reduce aglomerarea sistemului medical de la Wuhan.

La vremea respectivă, nu se înțelegea cât de periculos poate fi virusul chiar și la persoanele care nu au simptome severe. Însă cercetătorii susțin că cei care stăteau acasă riscau să transmită virusul atât membrilor familiei, cât și vecinilor, deoarece unii nu respectau recomandările și ieșeau din case.

Potrivit cotidianului italian Corrie della Sera, luni,  au fost descoperite 50 de persoane care erau infectate cu coronavirus și cu toate acestea nu respectau măsurile de restricție a circulației și se plimbau pe străzi.

Cum a învins China coronavirusului

Potrivit Bloomberg, La începutul lunii februarie, Wuhan a început să bage în carantină toate persoanele infectate cu Covid-19, dar care aveau simptome ușoare, în spitale improvizate precum stadioane, săli de gimnastică, mișcare care a contribuit la încetinirea dramatică a răspândirii virusului.

Medicii chinezi care s-au deplasat în Italia pentru a sfătui autoritățile italiene susțin că pentru a avea succes în lupta cu coronavirus, pacienții cu simptome ușoare trebuie ținuți la distanță de familiile lor, sau de alte persoane.

Potrivit unui studiu realizat într-o provincie din China, 80% dintre cazurile de infecție cu coronavirus au provenit de la oameni care au fost lăsați să stea acasă pentru a fi tratați, spune medicul Xiao Ning, din cadrul Centrului Chinez de Control și Prevenire a Bolilor.

Familiile italiene trăiesc în spații mai mari decât oamenii din Wuhan, însă cu toate acestea există dovezi din ce în ce mai mari că familiile care au un membru infectat cu Covid-19 se infectează și ele, în ciuda încercărilor de izolare a persoanei bolnave în camere separate.

„Nu putem spune dacă felul în care procedează Italia în contextul carantinei este corect sau greșit, deoarece fiecare țară are propriul său mecanism, dar am găsit probleme”, a spus Xiao Ning.

Autoritățile din Italia au decis ca în anumite hoteluri din Milano să fie internați pacienții cu simptome ușoare. Primul hotel cu 306 camere va fi gata săptămâna aceasta și are ca scop distanțarea pacienților de familiile lor până vor fi vindecați.

Numărul de decese din cauza coronavirusului în Italia a depășit 10.000 în weekend, cel mai mare bilanț din lume. Rata mortalității este mult mai mare decât în China, acolo de unde a început pandemia de coronavirus. Numărul mare de decese este cauzat de populația mai în vârstă din Italia, dar și de faptul că mulți dintre aceștia nu au solicitat îngrijiri medicale după testarea pozitivă și au murit acasă, conform medicului Liang Zong.

Cu toate că sistemul medical din Italia este foarte preocupat de pacienții infectați, angajații din sistem duc lipsă de echipament de protecție, susține Xiao Ning, care a mai menționat că în timp ce încercările anterioare ale autorităților italiene de a-i închide pe oameni în case au fost prea vagi, măsura de a trimite polițiștii militari pe străzi a fost una bună. Potrivit acestuia, Italia pare „să fi atins deja apogeul” după luarea acestor măsuri stricte.

„Dacă aceste măsuri stricte vor continua, noile cazuri de infecții vor scădea semnificativ în Italia. Oamenii ar trebui să fie izolați fizic unul față de celălalt. Asta înseamnă niciun grup, nicio adunare, nimic”, a mai precizat medicul chinez.

Pandemia de coronavirus s-a soldat cu aproape 731,389 de cazuri de infectare și peste 33.000 de decese în 183 de țări și teritorii până în acest moment, potrivit unui bilanț întocmit de AFP.

„Există estimări optimiste, precum și pesimiste, dar epidemia nu va ține la nesfârșit. Acum, întreaga lume a înțeles gravitatea situației și acționează asupra acesteia, acesta este un semn bun”, a mai precizat Xiao Ning.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 16432 more Info to that Topic: mainnews.ro/medicii-chinezi-sustin-ca-autoritatile-italiene-repeta-aceleasi-greseli-oamenii-cu-simptome-usoare-nu-trebuie-lasati-acasa/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *