Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


MEC: Aproximativ 90% dintre elevi au tablete și laptopuri

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 septembrie 2020 Etichete: ,

În contextul în care 100.000 de copii vor începe școala în mediul online, ministrul Educației anunță că 87,7% dintre elevi au tablete sau laptopuri. O parte dintre dispozitivele necesare participării la ore au fost puse la dispoziție de către autoritățile locale.

Aproximativ 100.000 de elevi vor începe școala în scenariul roșu, iar tabletele promise de Guvern nu au ajuns încă la beneficiari. În acest context, Monica Anisie a afirmat că 87,7% dintre copii au tablete sau laptopuri. O parte dintre aceste dispozitive sunt personale, iar altele sunt primite de la autoritățile locale sau unitățile de învățământ.

Pentru fiecare unitate de învăţămînt în parte, în scenariul roşu, trebuie să facă o intervenţie rapidă, iar acolo unde nu se poate, Ministerul Educaţiei va aloca bani pentru a putea fi făcute achiziţiile. Am cerut tuturor inspectoratelor şcolare să înceapă licitaţiile, să avem stocurile de rezervă, pentru ca niciun copil să nu fie pus într-o situaţie dificilă. În perioada stării de urgenţă şi în cea de alertă s-a realizat cu elevii activitatea didactică fie în sistem online sau profesorii au făcut eforturi deosebite şi au dus fişele la copiii care nu aveau posibilităţi online. Sper ca acum să nu se mai întâmple acest lucru. 87,7% copiii au tablete sau laptopuri sau unele sunt ale lor, altele sunt primite de la autorităţile locale ori inspectoratele şcolare sau chiar de la unităţile de învăţământ care având în dotare au trimis device-urile necesare”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației a transmis că aproximativ 100.000 de elevi vor începe școala în mediul online, iar peste 96.000 de profesori s-au format, în această perioadă, pentru a avea competențe digitale.

MEC a publicat în Monitorul Oficial regulile privind școala online. Astfel, părinții pot participa la cursurile desfășurate în mediul online, dacă au copii minori. De asemenea, elevii vor fi obligați să fie prezenți la ore, iar, în caz contrar, vor primi absențe.

Profesorii nu vor mai fi nevoiți să primească acordul părinților pentru a pune note, iar cursurile predate online nu vor putea fi înregistrate.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Educației a publicat un set de reguli privind școala online. Reacția elevilor

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *