Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Masacru în Franța. Patru copii au murit, înjunghiați de un sirian

By news.ro , in Stirile zilei , at 8 iunie 2023 Etichete: , , ,

Cel puţin cinci persoane, dintre care patru copii, au fost înjunghiate joi de un individ într-un parc din Annecy, în sud-estul Franţei, potrivit unui bilanţ revizuit al autorităţilor, după ce presa franceză anunţase anterior că sunt nouă răniţi, dintre care opt copii cu vârste mici.

Martori oculari au declarat că cel puţin unul dintre copiii răniţi în atac se afla într-un cărucior. Incidentul s-a petrecut la un loc de joacă dintr-un parc pe malul lacului din Annecy, oraş din Alpii francezi.

„A sărit (la locul de joacă), a început să strige şi apoi s-a îndreptat spre cărucioare, lovindu-i în mod repetat pe cei mici cu un cuţit”, a declarat un martor pentru BFM TV.

„Mamele plângeau, toată lumea fugea”, a declarat un alt martor, proprietar al unui restaurant din apropiere.

Persoana care a comis atacul este este un sirian în vârstă de 32 de ani și a fost arestat.  Potrivit AFP, individul, pe nume Abdalmasih, depusese o cerere de azil la Oficiul francez pentru protecţia refugiaţilor şi apatrizilor (Ofpra) la 28 noiembrie 2022, conform procedurii obişnuite, potrivit unei surse apropiate anchetei. Însă el primise deja statutul de refugiat în Suedia înainte de a depune cererea în Franţa.

„Cererea sa în Franţa era, prin urmare, irelevantă. El era în regulă din punctul de vedere al legislaţiei UE”, a adăugat sursa. Având în vedere că avea statutul de refugiat sirian în Suedia, el putea, prin urmare, să circule liber în spaţiul Schengen.

Sursă foto: Twitter

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW