Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


„Maru”, presupusul dealer de droguri al lui Vlad Pascu, prins în repetate rânduri cu substanțe interzise/Și-ar fi agresat tatăl SURSE

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 14 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Duma Tudor, zis „Maru”,  tânărul de 19 ani, suspectat de DIICOT că îi furniza droguri inclusiv lui Vlad Pascu, se afla în atenția procurorilor de mult timp. Potrivit portalului instanțelor, el a fost prins cu droguri asupra sa în repetate rânduri. Tribunalul București a dispus, anul trecut, confiscarea a 8.79 grame de cannabis și a unui grinder metalic(n.r. dispozitiv care ajuta la mărunțirea cannabisului). 

În luna octombrie 2022, Judecătoria Sectorului 2 a admis propunerea procurorilor și  a emis ordin de protecție împotriva lui, la solicitarea tatălui său, Ciprian Ioan-Duma, persoană implicată în afaceri cu construcții, potrivit surselor Main News. După ce ar fi consumat substanțe psihoactive, Maru a devenit extrem de violent, și-ar fi îmbrâncit tatăl și s-ar fi baricadat în propria cameră.

Prietenul lui Vlad Pascu, cunoscut de procurorii DIICOT. Prins în repetate rânduri cu droguri asupra sa

De asemenea,„Maru”, despre care procurorii DIICOT spun că îi furniza droguri inclusiv celui care a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai, fiind drogat la volan(Vlad Pascu), obișnuia să-și amenințe tatăl inclusiv cu săbiile, motiv pentru care oamenii legii au dispus confiscarea acestora. În luna iunie ac, Tribunalul București a dispus confiscarea a 4,44 g cannabis și 13 comprimate care conțin Clonazepam. Cantitatea de droguri pe care a deținut-o „Maru” la perchezițiile de până acum nu a fost suficientă pentru a fi reținut sau arestat preventiv, însă, așa cum reiese din videoclipurile postate chiar pe contul său de Instagram, era unul care ar fi putut fi influențat de consumul excesiv al substanțelor interzise. Puteți citi mai multe aici. 

Într-o adresă remisă Main News, DIICOT a menționat că s-a dispus  renuntarea  Ia urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu în 1685 de cazuri în anul 2022, iar în perioada ianuarie -iulie 2023, aceeași măsură(n.r. renunțare la urmărire penală), în 1854 de dosare penale.

Potrivit raportului de activitate pe 2022 al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), anul trecut s-a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de condamnări pentru infracțiunile legate de traficul de droguri în România. Cauzele posibile ar fi modificarea în 2014 a Codului penal, când au fost reduse pedepsele pentru traficul de droguri, dar și decriminalizarea deținerii pentru consumul propriu, care ar fi avut drept consecință explodarea consumului, în lipsa unei abordări mai largi care să includă măsuri preventive, cât și scăderea motivației consumatorilor de a colabora cu autoritățile pentru a identifica dealerii.

CITEȘTE ȘI: Cum explică DIICOT scăderea semnificativă de anul trecut a numărului de condamnări pentru traficul de droguri

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii