Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Mărturia unui medic vindecat de Covid-19: Gândul că poate nu te vei mai întoarce niciodată la viața ta de dinainte e copleșitor. Am avut cinci teste pozitive

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Medicul sucevean, Manuela Șestac, care a stat în spital o lungă după ce a fost infectată cu coroavirus, spune că „teama că nu vei mai putea reveni la viața dinainte poate fi mai copleșitoare decât simptomele Covid-19”. În această perioadă, doctorul susține că a avut cinci teste pozitive.

„Această afecțiune este deosebit de perfidă. Dacă într-o primă fază simțim că ni se întâmplă ceva, căfacem febră, avem mialgii, ne doare capul, vem dureri în gât, este o suferință fizică, dublată poate de o frică de necunoscut, încetul cu încetul, sub tratament, o parte dintre noi depășesc aceste simptome.

Apoi ne recăpătăm optimismul, ne vom face bine, vom merge acasă și credem că totul e foarte simplu. Numai că din nefericire nu este”, a spus medicul la Digi24.

Medicul sucevean susține că gândul că nu te vei mai întoarce la viața ta de dinainte după ce te infectezi este mult mai copleșitor decât simptomele inițiale ale bolii.

„Cazurile ca al meu, cu o lună de spitalizare, sunt din nefericire numeroase. După vindecarea fizică, dăm în fiecare zi sau la o anumită perioadă examene, acele teste, iar rezultatele lor sunt deosebit de greu de așteptat. Avem impresia că poate niciodată nu ne vom face bine. Eu am avut cinci teste pozitive. La fiecare așteptam un răspuns favorabil, nu venea. Sentimentul de minoritate, la gândul că poate nu te vei mai întoarce niciodată la viața ta de dinainte, aceste sentimente te copleșesc și poate sunt mai adânci decât simptomele inițiale ale bolii, a adăugat Șestac.

Manuela Șestac spune că a ieșit miercuri din spitalul din Iași unde a fost tratată și va rămâne în izolare două săptămâni.

„Vom avea răbdare și este mai important decât orice să înțelegem că numai respectând reguli vom depăși situația în care ne aflăm, chiar cu riscul de a sta departe de copii”, a mai spus Șestac.

Medicul a mai declarat că nu s-a știe cum s-a infectat și că ia în calcul să dea în judecată spitalul.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *