Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Nehammer, întâlnire cu Mark Rutte. Premierul olandez îl contrazice pe austriac cu privire la finanțarea gardului Bulgaria – Turcia


Cancelarul austriac Karl Nehammer l-a primit joi, 26 ianuarie, la Viena, pe premierul olandez, Mark Rutte, în timp ce miniștrii lor de Interne s-au întâlnit la Stockholm cu omologii din țările membre UE, într-o reuniune informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI). La Viena, Rutte l-a contrazis pe Nahmmer pe tema finanțării gardului de la frontiera Bulgariei cu Turcia.

Karl Nehammer cere bani europeni de la Comisie pentru construirea unui gard la granița Bulgariei cu Turcia, deși la granița bulgaro-turcă există un gard, iar frontiera este securizată din punct de vedere tehnic. Detalii aici.

Astfel, premierul olandez a transmis că nu ar trebui să i se spună Comisiei UE ce are de finanțat, notează cotidianul austriac Kronen Zeitung. Mai mult, Rutte a subliniat că „trebuie să ne întoarcem la regulile de la Dublin, altfel Schengen nu va supraviețui.”

În conformitate cu sistemul Dublin, prima ţară în care ajunge un refugiat este responsabilă pentru procedurile de azil, însă, în practică, sistemul nu a funcţionat în mod adecvat în UE, mai spune sursa menționată anterior.

Până în prezent, Comisia Europeană a refuzat să dea bani pentru ziduri, garduri şi sârmă ghimpată, reaminteşte presa austriacă. În decembrie, autoritatea UE declarase că este la latitudinea Bulgariei să decidă de ce mijloace are nevoie pentru a-şi proteja frontierele.

Aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen a fost respinsă la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene din 9 decembrie din cauza voturilor negative exprimate de Austria și Țările de Jos.

CITEȘTE ȘI: Replica președintelui bulgar pentru Nehammer: Nu este corect pentru noi și România

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW