Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Marius Budăi, asigurări pentru pensionari: Avem soluția legală și vom plăti majorările promise în pachetul social

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 decembrie 2021

Marius Budăi a dat asigurări luni, 27 decembrie, că a găsit „soluția legală” pentru a plăti majorările de pensii promise pentru 1 ianuarie 2022, chiar dacă USR a atacat Legea bugetului de stat la Curtea Constituțională a României (CCR).

Le transmit cetăţenilor români, să stea liniştiţi, am găsit soluţia legală. Ne-am implicat, PSD, coaliţia, avem soluţia legală şi vom plăti majorările aşa cum am convenit în pachetul social, prin OUG-urile adoptate şi prin bugetul pe 2022”, a declarat Marius Budăi, luni, la Antena 3.

Totodată, ministrul Muncii a criticat din nou modul în care Cristian Ghinea a negociat Planul Național de Redresare și Reziliență, precizând că urmează să aibă o întâlnire în luna ianuarie cu comisarul european pentru muncă, pe tema PNRR.

Nu îmi explic de ce avem nevoie de consultanţă de milioane de euro pentru o lege a pensiilor care a fost scrisă de specialiştii din casele de pensii. De ce să nu îi dăm pentru digitalizare, pentru alocaţiile copiilor. De ce să dăm atâţia bani pe consultanţă, numai cei de la USR ştiu”, a fost atacul lui Marius Budăi.

Uniunea Salvaţi România (USR) a atacat vineri, 24 decembrie, la Curtea Constituţională a României (CCR), legea bugetului de stat pentru anul 2022. CCR va dezbate sesizarea pe buget depusă de USR pe 29 decembrie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW