Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Marea Britanie va găzdui Eurovision 2023 în locul Ucrainei

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 25 iulie 2022

Marea Britanie va găzdui următoarea ediție a Eurovision, în ciuda tradiției ca următorul eveniment să fie găzduit de țara câștigătoare din anul precedent, notează BBC

Trupa ucraineană Kalush Orchestra a câștigat ediția Eurovision Song Contest 2022 cu melodia „Stefania”, dar organizatorii concursului au decis că show-ul nu va avea loc în Ucraina din motive de siguranță.

Marea Britanie s-a clasat pe locul al doilea, cu melodia „Space Man”, interpretată de Tom Ryder.

Nu se știe încă ce oraș va găzdui concursul, dar orașele Glasgow, Manchester și Bristol și-au exprimat deja interesul de a se implica în organizare.

Orașele vor trebui să dovedească că au facilitățile potrivite și trebuie să treacă printr-un proces de preselecție, care va începe săptămâna aceasta, a mai transmis sursa citată.

Prim-ministrul interimar al Marii Britanii, Boris Johnson, a transmis că a căzut de acord cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a organiza concursul în Regatul Unit.

„(…) oriunde se ține Eurovision 2023, trebuie să sărbătorească țara și poporul Ucrainei.

Întrucât suntem acum gazde, Regatul Unit va onora acest angajament direct – și va organiza un concurs fantastic în numele prietenilor noștri ucraineni”, a scris Johnson pe Twitter. 

Marea Britanie a găzduit Eurovision de opt ori – mai mult decât orice altă țară. De asemenea, de alte patru ori a preluat sarcinile de organizare pentru alte țări, fiind gazdă pentru Olanda în 1960, pentru Franța în 1963, pentru Monaco în 1972 și pentru Luxemburg în 1974.

Sursa foto: Facebook / Eurovision Song Contest

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *