Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primăria Sectorului 4 a anunțat redeschiderea Pasajului rutier Unirii

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 septembrie 2022

Primăria Sectorului 4 a anunțat sâmbătă, 3 septembrie, că a redeschis Pasajul rutier Unirii. Lucrările au durat 77 de zile, iar investiția a fost de 12 milioane de euro.

Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar și cel mai tehnologizat din țară”, susține Primăria Sectorului 4, potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanții Primăriei arată că au fost izolate toate infiltrațiile la nivelul carosabilului, au fost închise fisurile din pereții interiori ai pasajului prin injectarea unor mortare speciale, îmbrăcate, ulterior, cu peste 3.000 de panouri metalice.

Au fost montate 498 de corpuri de iluminat și bandă LED pe o suprafață de 4 kilometri. La suprafață au mai fost instalați 30 de stâlpi de iluminat și 150 de proiectoare.

De asemenea, Pasajul Unirii are, în momentul de față, cel mai performant sistem de ventilație. De ultimă generație, conceput special pentru aerisirea pasajelor rutiere, precum arhicunoscutul tunel rutier Mont Blanc, ce leagă Franța de Italia, sistemul este complet automatizat și are două regimuri de funcționare.

Acesta este compus din 60 de ventilatoare, care intervin de îndată, în momentul în care nivelul noxelor în tunel ajunge să fie unul foarte ridicat și, totodată, evacuează fumul către zonele de ieșire, în caz de incendiu”, mai arată Primăria Sectorului 4.

În plus, au fost înlocuite rețelele edilitare de apă și canal și cele electrice, au amplasate două defibrilatoare automate pentru situații de urgență și amplificatoare pentru semnalul de telefon.

Sursă foto: Primăria Sectorului 4

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *