Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Marcel Vela: Avem 20.000 de locuri de carantină și jumătate sunt ocupate

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 31 martie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că autoritățile dispun în prezent de aproximativ 20.000 de locuri de carantină, din care sunt ocupate jumătate. În același timp, ministrul a precizat că numărul locurilor ar putea crește în perioada următoare.

„Am văzut în unele luări de poziție fie în presă, fie ale unor politicieni, care vor să se urce pe valul acesta al necazului românesc și ne-au acuzat că nu mai avem locuri de carantină. Ne-au făcut și interpelări cu amenințări în 48 de ore că nu mai avem spații de carantină, când ele sunt date în fiecare buletin de comunicare. Sunt locuri de carantină, vă dau cifre aproximative acum  pentru că nu sunt în birou, avem cam 20.000 de locuri de cazare și ocupate sunt cam jumătate. În carantină intră pe zi cam 2.000 și cam 1000 și poate și mai mult vor ieși din carantinare”, a declarat Marcel Vela la B1 TV.

În legătură cu spațiile de carantină de pe litoral, Marcel Vela, a explicat că pe măsură ce temperatura atmosferică va crește vor putea fi utilizate și hotelurile care nu dispun de încălzire centralizată.

„Avem contracte cu hoteluri de pe litoral, cu hoteluri din toate județele țării, pe lângă cele pe care le avem puse la dispoziție de Ministerul Tineretului, Educației, baze de tratament, Ministerul Transporturilor și putem disponibiliza și alte spații, acum că vine căldura”.

Declarațiile lui Marcel Vela vin în contextul în care se așteaptă o creștere a numărului de români care se vor întoarce în țară în perioada Paștelui.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *