Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu susține că va ataca la CCR desființarea Secției Speciale, dacă Parlamentul va aproba legea

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 18 februarie 2021

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a subliniat miercuri că PSD va vota împotriva desființării Secției Speciale, iar în eventualitatea în care legea va fi aprobată de Parlament, va sesiza Curtea Constituțională.

„Am anunţat public că o să votăm împotrivă. În cazul în care desfiinţarea acestei Secţii va trece de către Parlament o să atacăm la CCR cu argumentele care le avem în dotare. (…) Totuşi, Secţia Specială funcţionează, că este boicotată, că nu i se dau procurori, asta e cu totul altceva”, a afirmat Marcel Ciolacu miercuri seară, la România TV, citat de News.ro.

Ministrul justiției, Stelian Ion, a inițiat un proiect de lege privind desființarea Secției Speciale. În pofida avizului negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii, Stelian Ion a trimis proiectul spre aprobare la Guvern, urmând ca acesta să fie trimis în Parlament.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT De ce a respins CSM proiectul de desfiinţare a Secţiei Speciale/ Cine sunt magistrații care au dat votul decisiv

Cu ce s-a remarcat SIIJ

Secția Specială a fost operaționalizată la finalul anului 2018, printr-o ordonanță de urgență în vremea ministrului Tudorel Toader. Unul dintre cei mai cunoscuți procurori SIIJ este Adina Florea.

Secția Specială s-a remarcat prin decizii controversate și anchete care au stârnit foarte multe discuții.

Secția Specială a retras apelurile DNA în dosarele Hrebenciuc și Ghiță, măsură favorabilă celor doi. A pus-o sub acuzare și chiar sub control judiciar pe Laura Codruța Kovesi, în timp ce aceasta viza funcția de șef a Parchetului European. De curând, un procuror de la SIIJ a dispus renumărarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW