Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă o felicită pe Ursula von der Leyen pentru realegerea la șefia Comisiei Europene

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 iulie 2024

Premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, au felicitat-o, joi, 18 iulie, pe Ursula von der Leyen, realeasă de către deputații europeni în funcția de președinte al Comisiei Europene.

„Felicitările mele pentru Ursula von der Leyen, pentru realegerea sa ca preşedinte al Comisiei Europene pentru următorii 5 ani. Guvernul României va rămâne angajat activ pentru a lucra la priorităţile noastre comune, pentru cetăţenii noştri şi pentru Uniunea Europeană”, se arată în sesajul postat pe X de Marcel Ciolacu.

Ciucă: „Conducerea dvs. este esenţială pentru o Europă mai puternică”

„Felicitări, Ursula von der Leyen, pentru realegerea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Conducerea dvs este esenţială pentru o Europă mai puternică şi mai unită. Aşteptăm cu nerăbdare să ne continuăm activitatea, asigurând locul de drept al României în Schengen şi un viitor prosper pentru toţi europenii”, se arată în mesajul lui Nicolae Ciucă.

Ursula von der Leyen a obținut un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Parlamentul European a confirmat-o pe Ursula von der Leyen în funcția de președintă a Comisiei Europene, cu 401 de voturi pentru.

Acesta va fi al doilea mandat al Ursulei von der Leyen în fruntea Comisiei, după ce a fost aleasă pentru prima dată de eurodeputați în iulie 2019.

Înainte de vot, Ursula von der Leyen a prezentat eurodeputaților prioritățile politice pentru următorii cinci ani în cadrul unei dezbateri ample.

Următorii pași vor implica trimiterea de scrisori oficiale de către președintele ales al Comisiei către șefii de state sau de guverne ale statelor membre, invitându-i să își propună candidații pentru posturile de comisar european. Parlamentul va organiza audieri ale candidaților în comisiile competente după vacanța de vară, iar întregul colegiu al comisarilor trebuie să fie ulterior aprobat de Parlament.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii