Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Marcel Ciolacu și Florin Cîțu se vor întâlni joi

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 3 noiembrie 2021

UPDATE Florin Cîțu, liderul PNL, a precizat miercuri că a avut o discuție telefonică cu liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, o întâlnire între cei doi urmând să aibă loc joi, 4 noiembrie, la Parlament.

„Am avut o discuție la telefon cu dl Ciolacu. Ne vedem mâine (joi – n.red.) la Parlament, la Camera Deputaților. Ne vom vedea pentru discuții”, a afirmat premierul interimar miercuri seară.

Întrebat cu ce mandat merge PNL la aceste negocieri, Cîțu a răspuns că „același” – „De a forma o majoritate în jurul PNL”.

De asemenea, jurnaliștii au vrut să știe dacă discuțiile de mâine mai au rost, în condițiile în care mandatul PNL este clar – liberalii dau premierul -, dar și PSD a anunțat că ar vrea același lucru.

„Trebuie să avem discuția la masă. Poate îi convingem că singura majoritate care poate trece România de criză este cea formată în jurul PNL”, a mai adăugat liderul PNL.

Știrea inițială

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat miercuri, 3 noiembrie, că nu s-a întâlnit astăzi cu Florin Cîțu, pentru negocieri privind formarea unui nou guvern, dar va avea o întrevedere cu delegația PNL joi, 4 noiembrie. Declarația vine în condițiile în care mai multe publicații au scris, citând surse, că cei doi au avut o întâlnire în acest sens astăzi.

„Am avut o discuție cu domnul Florin Cîțu că mâine (joi – n.red.) ne vom vedea. Nu m-am văzut cu Florin Cîțu (miercuri – n.red.)”, a declarat liderul PSD miercuri seara.

Și Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a dezmințit informațiile apărute în spațiul public referitoare la presupusa întâlnire de azi dintre președinții PSD și PNL.

„Sper să nu. Nu cred, pentru că Florin Cîțu e președintele partidului nostru, avem o echipă de negociere, sunt convins că nu a făcut o întâlnire fără să ne comunice. Vom face întâlnirea în grupul agreat și votat de PNL.  Domnul Cîțu, probabil e la guvern sau undeva, dar nu cred că are întâlnire în absența noastră cu PSD”, a afirmat, la rândul său, Rareș Bogdan, miercuri, întrebat dacă are deja loc o întâlnire Cîțu-Ciolacu.

Context

PNL a purtat miercuri, 3 noiembrie, discuții cu USR, privind refacerea coaliției de guvernare, după ce liberalii au flexibilizat mandatul pentru negocieri.

Șeful PNL a confirmat că va avea o întâlnire și cu social-democrații, dar aceasta va avea loc joi, după cum a precizat Marcel Ciolacu.

Iată ce au declarat Dacian Cioloș și Florin Cîțu după întâlnirea de azi:

Dacian Cioloș, după discuțiile cu liderii PNL: Dacă vor să începem negocierile, este nevoie să întrerupă discuțiile cu PSD

Cîțu, după discuțiile cu USR: A fost ca o terapie de grup, sunt șanse mari să refacem coaliția

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW