Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu revine cu ideea plafonării prețurilor la anumite produse: Nu obligăm producătorii să vândă sub preț

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 8 februarie 2022

În eventualitatea plafonării prețurilor la anumite produse, statul ar urma să compenseze diferența va fi compensată de Guvern, a menționat marți, 8 februarie, președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.  

O precizare importantă, menită să-i liniștească pe comercianți, dar și pe unii consumatori, după ce anunțul inițial privind luarea în discuție a unei asemenea măsuri a stârnit temeri justificate privind o penurie alimentară, așa cum s-a întâmplat în Ungaria.

„Când vorbim de plafonare, automat există și o compensare. De aceea, când am vorbit de plafonarea prețurilor la produsele de bază, nu înseamnă că obligăm producătorii să vândă la un anumit preț sau sub prețul de producție”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cu toate acestea, liderul PSD nu a lămurit dacă de această compensare ar beneficia producătorii ori comercianții și nici cum s-ar putea implementa în practică. Dacă în piața de energie o astfel de măsură a putut fi aplicată, dat fiind că numărul operatorilor este de ordinul zecilor, este greu de imaginat cum sute de mii de firme vor fi compensate.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *