Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu îl contrazice pe Florin Cîțu: O să îi lămuresc pe colegii mei să fie Alexandru Rafila prim-ministru

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 noiembrie 2021

Marcel Ciolacu l-a contrazis joi, 18 noiembrie, pe Florin Cîțu, după ce liderul PNL a spus că președintele PSD nu ar fi fost de acord cu scenariul în care deputatul social-democrat Alexandru Rafila să preia funcția de prim-ministru în viitorul guvern.

Am auzit în spațiul public de la premierul demis că mi l-a propus pe Rafila, îl anunț că sunt de acord(…)Îmi asum că îi lămuresc pe colegii mei să fie domnul Rafila prim-ministru”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, la sediul PSD, lăsând să se înțeleagă că liderul PNL nu i-ar fi făcut această propunere.

Liderul PSD a precizat că social-democrații și liberalii ar urma să finalizeze joi programul de guvernare.

Suntem foarte avansați și am conturat lucrurile. Mai avem cu zona fiscală să le finalizăm(…)Am spus că săptămâna viitoare vom avea guvern. E declarație făcută ieri (n.r. miercuri). Îmi mențin părerea”, a adăugat președintele social-democrat.

Marcel Ciolacu susține că una dintre prioritățile noului Guvern va fi rectificarea bugetară, menționând situația celor 74.000 de angajați din sistemul sanitar care riscă să nu își primească salariile în luna decembrie.

Florin Cîțu a spus miercuri seară, la finalul declarației de presă susținută la sediul PNL, că i-a propus lui Marcel Ciolacu ca deputatul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, să fie noul prim-ministru, precizând că șeful PSD l-a refuzat.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *