Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Principalul operator de transport din Delta Dunării, pe punctul de a opri cursele din regiune din lipsă de fonduri / Explicațiile Ministerului Transporturilor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 iunie 2022

Principalul operator de transport din Delta Dunării a anunțat vineri, 24 iunie, că este pe punctul de a opri complet toate cursele către localitățile din regiune și a acuzat Ministerul Transporturilor că refuză să plătească subvențiile decise în contract, relatează Tlgraf. Un consilier al ministrului Transporturilor a declarat că autoritățile au achitat sumele prevăzute în contractul încheiat cu Navrom SA.

Navrom Delta SA a anunțat că, începând cu 26 iunie, compania „se va afla în imposibilitatea operării navelor de transport pasageri și mărfuri de strictă necesitate între municipiul Tulcea și localitățile situate în delta Dunării, din cauza lipsei resurselor financiare”.

De serviciile companiei depind aproximativ 10.000 de locuitori din Delta Dunării, unde singura cale de acces este pe apă.

Situația a fost generată independent de voința noastră, până la momentul actual Navrom Delta SA Tulcea îndeplinindu-și în totalitate obligațiile din contractul ce prevede asigurarea mobilității persoanelor izolate din Delta Dunării”, se mai arată în anunțul Navrom.

Reprezentanții companiei au acuzat Ministerul Transporturilor că nu respectă contractul de subvenție și că a refuzat să plătească sumele negociate.

Consilierul lui Sorin Grindeanu, Alin Șerbănescu, a explicat că instituția nu plătește „sume care exced contractului”.

Nu sunt probleme în ceea ce privește plățile pe care le facem în baza contractului. Sumele prevăzute în contract sunt achitate. Dar nu plătim sume care exced contractului. Ca atare, problema este a Navrom care nu respectă contractul”, a declarat Alin Șerbănescu..

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/principalul-operator-de-transport-din-delta-dunarii-pe-punctul-de-a-opri-cursele-din-regiune-din-lipsa-de-fonduri-explicatiile-ministerului-transporturilor/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/principalul-operator-de-transport-din-delta-dunarii-pe-punctul-de-a-opri-cursele-din-regiune-din-lipsa-de-fonduri-explicatiile-ministerului-transporturilor/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *