Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu îi face din nou cu ochiul lui Popescu Piedone: „Locul lui este în această echipă”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 24 aprilie 2024

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a i-a transmis miercuri lui Cristian Popescu Piedone o invitație de a se retrage din cursa pentru funcția de primar general al Capitalei în favoarea Gabrielei Firea. 

După ieșirea lui Cătălin Cîrstoiu din alegerile pentru Primăria Capitalei și înlocuirea sa de către Gabriela Firea și Sebastian Burduja, marele semn de întrebare îl reprezintă dacă Cristian Popescu Piedone va rămâne până la capăt sau va ceda în fața fostei primărițe, cea cu care teoretic împarte același electorat.

Miercuri, premierul Marcel Ciolacu i-a transmis public primarului Sectorului 5 o invitație de a-și negocia retragerea.

„Eu am transmis un mesaj, împreună cu doamna Gabriela Firea, împreună cu toți colegii mei primari de sector sau candidați, să vedem ce este mai important pentru bucureșteni și mai puțin important pentru noi ca persoane fizice. În această echipă este și locul domnului Cristian Popescu Piedone pentru a construi ceva pentru București”, a transmis Marcel Ciolacu.

Piedone spune „nu”, deocamdată

Până în acest moment Popescu Piedone a transmis că nu intenționează să se retragă, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla în cele din urmă.

„Am văzut că s-a spus clar că Piedone se va retrage, că președintele PSD îl cheamă pe Piedone să negociem retragerea sa. Toată instabilitatea asta rapidă … sunt singurul candidat asumat care am spus că nu me retrag. Conducerea partidului mă susține și eu nu mă retrag. Cine să mă retragă? Pentru mine absolut deloc, chiar mă favorizează, o să vedeți acest lucru. Cei care au intrat în cursă, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, au intrat să salveze onoarea coaliției. Au intrat la sacrificii, eroi de sacrificiu. Firea pierde, dar este europarlamentar, domnul Burduja pierde, dar e un ministru de succes. Eu îmi joc cariera și și-o joacă și băiatul meu. Familia Popescu nu a trăit niciodată din politic. Dacă Piedone va pierde, își va crește nepoții și se va bucura de viață. Din ce trăiesc? Dinainte de ’90, familia mea deține câteva restaurante. Ne întoarcem la meseria de bază”, a declarat Piedone, la România TV.

Comentarii