Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu îi cere lui Dacian Cioloș retragerea ministrului nominalizat al sănătății

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 octombrie 2021

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu i-a solicitat marți, 19 octombrie, prim-ministrului desemnat Dacian Cioloș retragerea Ioanei Mihăilă din postura de nominalizare pentru portofoliul sănătății.

Pe fondul unei campanii de vaccinare anemice și al ridicării unor restricții importante, pandemia COVID-19 a explodat în intensitate, sistemul sanitar nefăcând față numărului uriaș de pacienți.

În acest context, Marcel Ciolacu, liderul unuia dintre partidele care militau, în urmă cu câteva luni, împotriva unor restricții suplimentare sau a unor măsuri ferme de stimulare a vaccinării, a lansat un atac dur asupra Ioanei Mihăilă, cea care a mai deținut funcția de ministru al sănătății în perioada aprilie – septembrie 2021.

„Ioana Mihăilă trebuie retrasă de urgență, înaintea audierii din comisii! Asta, dacă Cioloș și USR mai au vreun dram de bun-simț! NU poți propune la Sănătate aceeași persoană care, din iulie până în septembrie, a ignorat avertizările repetate de la specialiștii din țară, instituții europene și chiar de la OMS privind dezastrul sanitar care urma să lovească România în toamnă! Mandatul lui Mihăilă este cronica unui DOLIU NAȚIONAL: ZERO testare extinsă, ZERO achiziții de medicamente anti-COVID și, mai ales, ZERO resurse pentru a pregăti spitalele de noul val al pandemiei! A veni la Sănătate – în ziua cu peste 570 de morți! – cu unul dintre marii vinovați pentru tragedia în care ne aflăm, reprezintă cea mai mare bătaie de joc la adresa românilor!”,a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Atac similar din partea lui Rareș Bogdan

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a acuzat-o luni, 18 octombrie, pe Ioana Mihăilă că a amânat comanda unui medicament folosit pentru tratarea pacienților cu COVID-19 și pentru care România a activat Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene, deși producătorul ar fi trimis la începutul verii o scrisoare la Ministerul Sănătății prin care atrăgea atenția că în lunile de toamnă nu vor putea livra toate comenzile.

Tocilizumab – medicament cu rezultate fantastice pe COVID-19 – am găsit cu greu 5.200 de doze (n.r. în stocul Ministerului Sănătății), au ajuns 1.400 acum în spitale(…) Acest medicament, există scrisori oficiale la Ministerul Sănătății, prin care producătorul de Tocilizumab a arătat din iunie și iulie că trebuie comandat pentru că va fi criză în octombrie-noiembrie”, a declarat Rareș Bogdan, pentru Main News.

Ioana Mihăilă susține că Ministerul Sănătății nu a avut bani

Ioana Mihăilă explicat, la început lunii octombrie, că ministerul pe care l-a condus timp de 6 luni nu avea bani pentru a achiziționa medicamentul menționat.

Premierul să-și amintească faptul că a amânat rectificarea bugetară o lună de zile din moment ce a fost finalizată și agreată la nivel de guvern, pentru a-și trece PNDL-3 și pentru a avea resurse bugetare pentru aceasta. Oricum, achiziția de Tocilizumab, așa cum achiziția de orice fel de medicament în pandemie, nu se putea face pentru că la minister nu mai erau bani. (…) Toate stocurile care existau și care erau disponibile au fost distribuite către spitalele Covid”, era răspunsul Ioanei Mihăilă, potrivit RFI.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 94151 additional Information on that Topic: mainnews.ro/marcel-ciolacu-ii-cere-lui-dacian-ciolos-retragerea-ministrului-nominalizat-al-sanatatii/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *