Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, după ședința CEx: PSD va trimite o scrisoare Comisiei și Parlamentului European în care se „va plânge” de faptul că Guvernul vrea revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 14 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Marcel Ciolacu a declarat, după ședința Comitetului Executiv al PSD, că social-democrații vor trimite o scrisoare Parlamentului și Comisiei Europene în care vor semnala faptul că Guvernul face abuz și vrea să schimbe legile electorale prin faptul că se dorește revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

”Am mai luat o decizie, să trimitem o scrisoare din partea PSD atât președintei Comisiei Europene, cât și grupului social-democrat din Parlamentul European și la președintele Parlamentului European și la toți europarlamentarii. Acest abuz de a schimba legile electorale în pofida unei decizii a Curții Constituționale și a unei recomandări a Comisiei de la veneția. nu ai dreptul, într-un stat european, sub nicio formă să modifici legile electorale cu două-trei luni înainte de momentul electoral, Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României așa ceva și sperăm nici să nu se îmtâmple.(…)Susținem azi foarte clar – sub nici o formă nu ai dreptul să modifici legi electorale cu 2-3 luni înainte de alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat faptul că cei care fac acum parte din PNL și vor ca alegerile locale să se facă în două tururi sunt chiar cei care în 2011 au fost pentru alegerea primarilor într-un singur tur.

„Liberalii dovedesc că fac politică măruntă, ipocrită. Ei sunt cei care au modificat legea alegerii primarilor intr-un tur. Iar azi vin ilegal sa modifice legea in timpul jocului. Turcan a schimbat legea electorala.. E bine sa cunoastem istoria.

Sub nicio formă nu ai dreptul să modifici legi electorale cu câteva luni înainte de a fi susținute. Nu ai cum să treci linia roșie a democrației”, a mai spus președintele PSD.

Anunțul președintelui PSD vine în contextul în care săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul pe care îl conduce ar putea să-și asume răspunderea în Parlament sau să dea o ordonanță de urgență pentru implementarea proiectului prin care primarii să fie aleși în două tururi de scrutin.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *