Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, după decizia CCR privind amenzile: Îndemn Guvernul să ia de îndată măsuri ca instanțele să nu fie blocate

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 7 mai 2020 Etichete: , ,

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că Executivul trebuie să ia măsuri pentru ca instanţele să nu fie blocate cu sute de mii de procese, după ce Curtea Constituţională a admis sesizarea Avocatului Poporului asupra OUG prin care se reglementează cuantumul amenzilor pe perioada stării de urgenţă.

„Am atras atenția Guvernului în repetate rânduri cu privire la problemele de legalitate din ordonanțele militare. Dar au preferat să acționeze în forță, cu gândul doar la imagine și mai puțin la drepturile și libertățile fundamentale ale românilor!

Între timp – 300 de mii de români au fost amendați! O lege care s-a aplicat discreționar și care a permis abuzurile. 200 de milioane e totuși cam mult! Nu poți să-ți bați joc de oameni pentru că tu n-ai fost în stare să faci o lege bună, care să definească clar contravenția și termenii de aplicare a sancțiunii.

Acum, aceste greșeli trebuie corectate. Îndemn Guvernul să ia de îndată măsuri ca instanțele să nu fie blocate cu sute de mii de procese. Dacă nu vor fi în stare, vom găsi o soluție legislativă în Parlament.

Este normal ca cei care nu au respectat regulile să fie aspru pedepsiți. Dar din cauza lor nu trebuie să sufere toată lumea! Și, în niciun caz, Guvernul nu trebuie să-și acopere găurile de la buget din banii oamenilor. Acesta nu este un plan economic”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Curtea Constituțională a României a admis, miercuri sesizarea, Avocatului Poporului împotriva ordonanței de urgență care instituie amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea izolării și a restricțiilor de circulație impuse în ordonanțele militare.

Inquam Photos / Octav Ganea

Citești și: Orban, despre decizia CCR privind amenzile aplicate în perioada stării de urgență: Mă şochează. Este în favoarea minorităţii reduse care nu respectă legea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW