Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, detalii despre modificarea Codului fiscal: Ne dorim o țară ca afară, atunci să ne comparăm cu sistemul din Europa

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 19 mai 2022

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 19 mai, că analiza demarată de Ministerul Finanțelor, pentru modificarea Codului fiscal, are ca scop alinierea sistemului fiscal din România cu cele din Europa, dând ca exemplu cazul Poloniei.

Marcel Ciolacu a menționat că își dorește o descentralizare „și mai mare” către autoritățile locale.

De aceea se fac aceste analize, aceste discuții, să înțelegem cu toții. Ne dorim o țară ca afară, atunci să ne comparăm cu sistemul fiscal din Europa. Nu ne comparăm cu Germania sau Franța, dar ne comparăm cu Polonia, țări care au avut cam același istoric ca și România”, a declarat, joi, Marcel Ciolacu, la Parlament.

Ciolacu a dat asigurări că nu vor fi introduse taxe noi, dar a evitat să dea detalii despre ideea social-democraților, de a introduce impozitul progresiv.

Cine a spus acest lucru, ați văzut la știri sau am spus eu acest lucru? (n.r. întrebat dacă vor crește impozitele angajaților cu venituri ridicate). Eu nu vă pot explica ce nu am spus, pot explica după ce Ministrul finanțelor vine și face o analiză categorică(…)Așa este normal, să vorbim în spațiul public despre aceste lucruri, nu că cineva vrea să mărească”, a fost reacția liderului PSD.

Social-democratul susține că propunerile legate de modificarea Codului fiscal vor fi făcute „cu experți internaționali care analizează unde sunt anumite scăpări în construirea bugetului”.

Contează ce vrea Marcel Ciolacu sau Nicu Ciucă? E important să găsim soluția cea mai bună pentru România, am pornit pe un drum să găsim soluția cea mai bună”, a precizat președintele Camerei Deputaților.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW